Dlouho se čekalo, co nakonec bude s milionem dolarů, jenž měl být výhrou v soutěži k filmu ONEMANSHOW: The Movie od Kamila Bartoška (38), vystupujícího pod přezdívkou Kazma.

Když nikdo nerozluštil kód a neotevřel trezor vystavený před pražským Výstavištěm, bavič se rozhodl valuty rozházet mezi lidi z vrtulníku! Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Záběry stovek lidí, kteří pobíhají po poli s igelitkami v rukou a snaží se nabrat co nejvíce bankovek, nenechaly chladným skoro nikoho.

„Z tohodle je mi smutno,“ kroutí nevěřícně hlavou Nikol Leitgeb (37, roz. Štíbrová), herečka, zpěvačka a influencerka, která nedávno díky vlivu svých sociálních sítí pomohla vybrat 150 milionů pro nemocného Martínka (2).

„Asi si umím představit, že spousta lidí tam běžela fakt ze zoufalství, že třeba fakt nemají na živobytí. A tohle pro ně nebyla zábava, ale strašná potupa a stres,“ míní influencerka. „Zajímavý způsob, jak nakrmit své ovce na poli,“ neskrývá znechucení také modelka Lucie Šlégrová (41), žena hokejového šampiona Jiřího Šlégra (52).

Video
Video se připravuje ...

Kazma shodil peníze na pole. Blesk

Šílené dno

„Wow, geniální nápad, jak ponížit lidi. Možná jim to mohl rovnou naházet do hnoje, aby se víc pobavil!“ komentuje video z bizarního sběru dolarů spisovatelka Radka Třeštíková (42). „Šílený dno. Ne od těch lidí, co se tam ženou za penězi, to je vzhledem k ekonomické situaci v zemi u mnohých omluvitelné, ale fakt, že tohle Kazma považuje za zábavnou hru. Tak to teda díky a čau – už nikdy!“ vmetla mu.

A do Kazmy si rýpl také Jordan Haj (35). „Ještěže na světě zrovna není ani jedno místo, kde by mohl milion dolarů třeba zachránit životy,“ podotýká ironicky.

Hra o milion

Kazma před časem spustil hru, při které do kontejneru pod zašifrovaný zámek schoval milion jednodolarovek (v přepočtu přes 23 milionů korun). Ten, kdo by pomocí nápověd z jeho filmu rozluštil správný kód na hrací kartičce, by získal avizovanou výhru.

Jenže nikdo to nedokázal. Proto se Kazma rozhodl pro »plán B«. Na každou bankovku nalepil QR kód, který odkazoval na veřejné sbírky potřebným z platformy Donio. Kolik peněz tam ale skutečně skončí, je nejisté, stejně jako kolik bankovek skutečně Kazma z vrtulníku vypustil.

Video
Video se připravuje ...

Kazma o penězích ze soutěže: Je mu líto, že nikdo nevyhrál? David Turek

Fotogalerie
111 fotografií