Po talentovaném filmaři s přezdívkou James zůstal osmiletý syn Gunnar, který žije se svou matkou v zahraničí. „Nikdo neví, co se stalo. Je to součástí vyšetřování,“ prozradil až nyní Kazma neboli Kamil Bartošek (38) s tím, že část výtěžku z filmu poputuje právě malému Gunnarovi.

Jeho otec začátkem letošního roku zmizel, přestal se ozývat kolegům, kamarádům i rodině. Naposledy byl spatřen 29. ledna v restauraci v Praze 2. „Několik týdnů v kuse jsme Jakuba hledali nejen po Praze, ale i v jejím okolí. Takřka na denní bázi,“ sdělil už dříve Blesku jeden z jeho nejbližších přátel, Filip Brouk.

Přátelé se soustředili především na místa, která Jakub navštěvoval, nebo byla spojená s jeho filmařskou činností.

Do posledních dnů doufali, že pátrání dobře dopadne. Ale veškeré jejich naděje bohužel smetl 25. únor. Tehdy pracovník přívozu objevil u stanice Kotevní na pražském Smíchově tělo utonulého muže. Policisté v něm identifikovali pohřešovaného Jakuba J.

„Pražští kriminalisté na místě vyloučili cizí zavinění a nařídili zdravotní pitvu. Další informace nebudeme s ohledem na rodinu poskytovat,“ sdělila tehdy Blesku mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. A víc se o smrti Kazmova nadaného kolegy neví ani dnes...

Peníze pro Gunnara

Když se Jakubovi přátelé a blízcí, kteří po něm takřka měsíc pátrali, dozvěděli, co se stalo, zasáhl je veliký smutek. „Uvědomili jsme si ale, že kromě velké díry v našich srdcích, kterou pro nás ztráta Kuby znamená, po něm zůstal jeho osmiletý syn,“ uvedl Filip Brouk.

„Proto se naše energie přetavila ve snahu pomoci alespoň jeho synovi, aby měl takové dětství, jaké si zaslouží. Sice bez úžasného tatínka, kterého mu asi nikdo nenahradí, zato alespoň s finančními prostředky, které pro něho budou v nadcházejícím těžkém období velice důležité,“ dodal s tím, že spolu s přáteli založil na dárcovské platformě Donio sbírku.

A nyní se přidal i Kazma, který nejen v závěrečných titulcích svého filmu slibuje, že se pomůže postarat o Jakubova syna tím, že dostane část ze zisku jeho celovečerního filmu.

Kdo byl Jakub J.?

Jakub J. měl ve štábu OMS: The Movie funkci jednoho ze dvou výkonných producentů.

Od studentských let se věnoval filmové tvorbě. Spolupodílel se zpravidla jako asistent režie na řadě známých filmových i televizních projektů, např. na snímcích Amundsen či Havel. S legendou bojových umění Jackiem Chanem dělal i na filmu My Diary. Kromě toho se podílel i na vzniku českých seriálů Rapl, Vzteklina anebo komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce.

Chcete milion dolarů? Stačí prolomit kód!

Milion dolarů v jednodolarových bankovkách tam leží a může být každého z vás! Stačí jen prolomit kód – desetimístné číslo. Trezor s pohádkovým pokladem je od čtvrtečního rána přístupný všem hráčům velké Kazmovy hry na pražském Výstavišti.

Když internetový recesista Kazma sliboval, že film neskončí v kině, ale bude pokračovat v opravdovém životě, nikdo nečekal, že půjde o velké peníze. On ale každého diváka filmu ONEMANSHOW: The Movie přizval do hry o rovný milion dolarů, tedy 22 milionů korun. V kinech obdrží návštěvníci společně se vstupenkou také plastovou kartu, která je opravňuje k jednomu pokusu o prolomení desetimístného kódu trezoru. V momentu, kdy zadají kód správně, získávají celou sumu v hotovosti.

Jedna jednodolarová bankovka (66,3 × 156 mm) váží podle údajů americké tiskárny cenin přesně 1 gram. Tisíc jich potom váží kilo a milion logicky celou jednu tunu! V trezoru leží vyrovnané na paletě, svazky po 100 kusech, celkem tedy 10 000 paklíků ve 104 komínkách. Vítěz téhle sumy si může být jistý jedinou věcí – výhru jen tak v ruce z Výstaviště neodnese!

Mlčte, prosím!

I nadále Kazma prosí návštěvníky filmu, aby před ostatními udrželi tajemství a nesdíleli informace, jak se hraje. „Neberte, prosím, ostatním možnost mít z filmu stejný pocit, jaký jste měli vy, co jste ho viděli. Jediné, o co prosím – podělte se, jaký máte z našeho filmu pocit,“ žádá Kamil Kazma Bartošek.

Vzhledem k tomu, že promítání filmu veřejnosti začalo ve čtvrtek odpoledne, uvidíme, jak jeho fanoušci prosbu vyslyší a jak film přijmou. Každopádně to určitě bude jedno z hlavních témat na sociálních sítích.

Video
Video se připravuje ...

Kazma na premiéře svého filmu: Komu ho věnoval? David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
105 fotografií