„Mohu potvrdit, že k nám bylo odkloněno letadlo linky Bělehrad-Londýn kvůli zdravotním problémům na palubě. Více informací bohužel sdělit nemohu, protože případ řeší Policie České republiky,“ řekl Blesku mluvčí pražského letiště Michal Procházka. 

Totéž pak Blesku potvrdil mluvčí cizinecké policie Josef Urban, který celou situaci objasnil. „Dnes kolem 12. hodiny došlo k divertu letadla na lince Bělehrad - Londýn kvůli zdravotní komplikaci jedné z cestujících. Letadlo se rozhodlo divertovat na Letiště Václava Havla, kde už byly připravné složky IZS. Zdravotníkům se bohužel nepodařilo cestující oživit, byla konstatována smrt. Celou věcí se zabývá inspektorát cizinecké policie,“ uvedl. Jednalo se o zhruba 50letou ženu-cizinku, podle prvotních informací zemřela bez cizího zavinění. „Celá věc zůstává v šetření inspektorátu cizinecké policie,“ dodal mluvčí.

Ve čtvrtek znovu!

Čtvrteční let tureckých aerolinií mířil z Amsterdamu do Istanbulu. Pasažér na palubě měl ale rovněž srdeční zástavu. „Cestující byl po přistání předán zdravotníkům,“ uvedl mluvčí, neupřesnil ale, jestli šlo o ženu, nebo o muže.

Fotogalerie
5 fotografií