Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Víkend v Praze: Kam vzít děti a kam vyrazit „na tah“?

/
  • Laco Deczi.
    30. června 2023 ● 21:37

    Skončil školní rok a v Praze se o víkendu koná spousta akcí pro děti. Ochuzeni ale nebudou ani dospělí. Celý den je dnes umožněn vstup pouze za polovinu do Majlandu a Dinosaurie. Večer se pořádá koncert v Ledárnách Braník. Zítra se už od rána koná rodinný festival na Vypichu. Milovníci kultury jistě v neděli večer ocení legendárního trumpetistu Laco Deczi. 

    Uplynulý týden se nesl ve znamení vybírání dovolených, konce školního roku a posezení na zahrádkách v letní Praze. Po studeném začátku léta se konečně trošku vyčasilo. Nejinak tomu bude i o víkendu. Podle „Norů“ ze spolehlivé internetové domény s předpověďmi počasí yr.no přijde o víkendu to pravé léto.

    V sobotu má být celý den polojasno až jasno a teploty vystoupí na hezkých 27 stupňů celsia. V neděli na tom bude Praha podobně, přes den bude svítit sluníčko a teploty znovu dosáhnou 27 stupňů celsia. Ideální chvíle nesedět doma a někam vyrazit. Pojďte se podívat s Bleskem na pár vybraných tipů na víkend:

  • 1.

    Pátek odpoledne/večer

    Oslava vysvědčení v Dinosaurii a Majalandu – Letiště Václava Havla

    Pozvánka na páteční akci u Letiště Václava Havla.
    Autor: POP Airport

    Zábavní park se 13 atrakcemi Majaland stejně jako interaktivní muzeum Dinosauria nabízejí v pátek přes den vstupné pro všechny pouze za polovic. Oba parky se nachází 30 minut cesty z centra hned vedle Letiště Václava Havla. Mezi 13 atrakcí Majalandu patří například horská dráha, obří řetízkáč nebo autodrom.

    Dinosauria pro změnu nabízí návrat do minulosti. Vystavuje až 200 milionů let staré exponáty, skládající se až z 90 % původních kostí pravěkých dinosaurů, které se rozpínají až do délky neuvěřitelných 24 metrů. Mimo toho návštěvníky oslní modely v životní velikosti. Zájemci se také mohou pomocí virtuální reality přenést do druhohor za dinosaury.

    Kde: Ke Kopanině 421, Tuchoměřice (u Letiště Václava Havla)
    Kdy: pátek 30. 6. do 20:00
    Vstupné:  
    Dinosauria – děti do 5 let zdarma, dětská 150 korun, dospělá 200 korun
    Majaland – děti do 85 cm zdarma, děti 85 – 99 cm 150 korun, osoby nad 1 metr 200 korun

    Koncert popu a  R&B – Ledárny Braník

    Sofian Medjmedj.
    Autor: sofian.cz

    Páteční večer láká ven i dospělé na koncert v rámci Prague Open Air v Ledárnách Braník. O zábavu se postará Sofian Medjmedj, mladý a nadějný popový zpěvák s přesahem do R&B. Prorazil, když mu bylo pouhých 17 let. Dnes je mu o pár víc, má na kontě slušnou dávku vlastní tvorby a oslovuje napříč generacemi. Těm, kteří ho neznají, může rozšířit hudební obzory. V areálu se navíc nacházejí stánky s jídlem, pitím i pivem, takže mohou Pražané spojit poslech hudby s něčím dobrým k snědku a vychlazeným drinkem v ruce.

    Kde: Ledařská, Praha 4 - Braník
    Kdy: pátek 30. 6. od 19:45 do 22:00
    Vstupné: 490 korun

  • 2.

    Sobota

    Rodinný festival – Louka na Vypichu

    Pozvánka na sobotní dětský festival.
    Autor: KidFest

    Organizátoři lákají malé i velké na KidFest na Vypich. Jde o nekomerční festival pro děti a jejich rodiny, který nabízí nejen zábavu, ale také vzdělávací a rozvojové aktivity pro děti všech věkových kategorií. Na programu je vystoupení klaunů, animátorů a dalších umělců. Kromě toho jsou k dispozici veřejné kreativní dílny, kde si děti mohou pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet různé druhy uměleckých činností a rozvíjet své tvořivé schopnosti.  Na akci bude k dispozici široká nabídka občerstvení a pití, jak pro děti, tak i pro rodiče. Bude zde také možnost zakoupit hračky a dětské oblečení. Součástí bude také bohatý hudební program.

    „Zlatým hřebem programu naší akce je naše super tombola, která slibuje vzrušení a šanci vyhrát skvělé ceny. Výtěžek z této tomboly bude věnován nadačnímu fondu ‚Srdce na dlani‘, který se zaměřuje na podporu dětí v nesnázích,“ sděluje Blesku organizátorka festivalu Viktoriya Stracená. Veškerý výtěžek festivalu bude přímo předán dětským domovům a pomůže jim ve splnění jejich potřeb a poskytnutí lepšího prostředí pro děti.

    Kde: Louka na Vypichu, Bělohorská, Praha 6
    Kdy: sobota 1. 7. od 10:00 do 18:00
    Vstupné: zdarma

    Salsa a Bachata u Národního divadla – Nové Město

    Pozvánka na sobotní salsu a bachatu.
    Autor: Czech National Salsa Congress

    V sobotu večer vytáhne Pražany do ulic netradiční festival salsy a bachaty na náměstí Václava Havla vedle Národního divadla. Akci pořádá Czech National Salsa Congress spolu s Novou scénou Národního divadla. Každý, kdo přijde, si může zatančit oba typy latinských tanců. Hudbu zajistí přední diskžokejové. Na bachatové stagi bude hrát DJ Momo Latino, salsová stage bude hostit Dj Mari a Dj Lole. V rámci programu proběhnou také tři pětiminutová představení.

    Kde: náměstí Václava Havla, Praha 1
    Kdy: sobota 1. 7. od 18:00 do půlnoci
    Vstupné: zdarma

  • 3.

    Neděle

    Prázdninový swap - Kobylisy

    Pozvánka na nedělní swap.
    Autor: Kolotoč ve Dvoře

    Kdo chce ušetřit kapsu i přírodu, může se v neděli vypravit na swap oblečení. Akce se bude konat v podvečer. Swap proběhne v kavárně a palačinkárně Crepes &Coffee v Praze 8. Dospělí si mohou dát víno, pivo nebo jiné nealko, děti si pohrají a zájemci si domů odnesou pěkné kusy oblečení. „Vyčistěte si skříň od šatiček, oblečeni a třeba i hraček a doplňků,“ lákají organizátoři.

    To, co člověk koupí a nenosí, může někomu udělat radost a obráceně. Člověk zkrátka s někým dalším vymění věci, které nepotřebuje. Podmínkou je, aby každý přinesl alespoň 10 kousků oblečení, věcí nebo hraček a může si odnést, cokoliv bude chtít.

    Kde: Střelničná 1680/8, Praha 8
    Kdy: neděle od 16:30 do 19:30
    Vstupné: 80 korun

    Koncert Laco Deczi & New York Celula – Janáčkovo nábřeží

    Laco Deczi.
    Autor: Jazz Dock

    „Našlápnutý hard bop, famózní trubka a především jeden velký mejdan!“ lákají pořadatelé. Tak prý vypadají koncerty legendárního trumpetisty Laca Decziho v Jazz Docku na smíchovské náplavce. Jazzman s více než padesátiletou praxí láká na Janáčkovo nábřeží všechny milovníky hudby. Ideální způsob, jak zakončit víkend.

    Kde: Janáčkovo nábřeží 2, Praha 5 - Smíchov
    Kdy: neděle 2. 7. od 21:00 do 23:00
    Vstupné:  
    stání 300 korun
    sezení 600 korun

    Fotogalerie
    15 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy