Stačila pomalá jízda a zmatečné kličkování na Pražském okruhu, aby policisté 18. července pojali podezření, že není vše v pořádku. „Rozhodli se proto vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat. V rámci kontroly policisté zjistili, že u sebe nemá řidičský průkaz, a to nebylo vše. Uvnitř sedmimístného vozidla nalezli celkem deset osob syrské národnosti z toho dvě děti,“ uvádí mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. K tomu ještě řidič.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté odhalili vůz, který vezl celkem 10 cizinců. Ani jeden z nich neměl platné cestovní doklady. (17. červenec 2023) Policie České republiky

Větší potíž byla v tom, že krom řidiče nikdo z ostatních pasažérů neměl doklady. „Vzniklo tak podezření z nelegálního překročení hranic a převaděčství. Na místo si proto zasahující policisté přivolali kolegy z cizinecké policie. Ti podezření potvrdili a všech jedenáct osob včetně řidiče si na místě převzali,“ pokračuje mluvčí.

Zatímco sedm osob „bylo vráceno zpět na území Slovenské republiky, odkud k nám přijely,“ navazuje Rybanský, a „žena a dvě děti musely opustit území ČR, čtyřicetiletý řidič je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavírá.

Fotogalerie
6 fotografií