Odcizení peněženky se stalo už 21. května. Toho dne, kolem deváté hodiny ranní, „jednasedmdesátiletý starobní důchodce si při odchodu z prodejny potravin v Žalanského ulici v Řepích zapomněl na stolku u pokladny peněženku s hotovostí, doklady a platebními kartami,“ vysvětluje mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po ženě, která si z nákupu odnesla cizí peněženku. (21. května 2023) Policie České republiky

Když se na místo po pár minutách vrátil, peněženka už na místě nebyla. Přivlastnila si ji totiž „žena nižšího vzrůstu ve věku 50–60 let, která má tmavé vlasy přiléhající k hlavě. V době krádeže byla oblečena do červeného kabátu s kapucí,“ uvádí Hrdina. Policisté ji odhalili díky kamerovým záznamům, na kterých je dobře znát, jak ženu „odložená peněženka zaujala natolik, že ji nejprve překryla igelitovou taškou, a poté, co zkontrolovala okolí, ji uložila do tašky na kolečkách a odešla z prodejny pryč.“

Právě díky kamerovým záznamům se policisté obrací na veřejnost s prosbou. „Pokud tuto ženu na kamerových záznamech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jejím pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ žádá mluvčí. V případě dopadení a odsouzení jí hrozí až dva roky za mřížemi.

Fotogalerie
5 fotografií