Sobotní Muzejní noc v Muzeu Policie ČR začne koncertem. A to ne tak ledajakým. Zahraje Hudba Hradní stráže a Policie ČR. „Zazní například skladby Františka Kmocha, Vejvodova Škoda lásky či Četník v New Yorku od Raymonda Lefebvra,“ prozradila Květa Kůsová z Muzea Policie ČR. 

Pro návštěvníky připravili v muzeu kromě prohlídky stálé expozice muzea a aktuálních výstav i doprovodný program. Prevenci se budou věnovat policisté na vodě i pod vodou. Jak se chovat bezpečně u vody prozradí poříční oddělení, oddělení speciálních potápěčských činností a výcviku a spolupracujících složek. 

Policisté z oddělení prevence Krajského ředitelství policie hl.m. Prahy poradí dětem, jak se chovat bezpečně nejen cestou do školy a spolu s BESIPem poradí chodcům, cyklistům i motoristům, jak bez nehody zvládnout úskalí silničního provozu.

„Během „noci“ budou k vidění současná i historická policejní vozidla a „mobilní laboratoř“ OKTE, která obsahuje vše, co je třeba k ohledání místa činu včetně zajištění stop. Nebudou chybět ukázky zásahů proti nebezpečnému pachateli, dále Záchranáři Česká Kamenice s ukázkami první pomoci a resuscitace,“ dodala Květa Kůsová. Nebude chybět ani kapka protidrogové prevence s Národní protidrogovou centrálou SKPV. Celní správa ČR pak ukáže zajištěné padělky a exponáty CITES, např. krokodýlí kabelky, výrobky ze slonoviny aj.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Zabiják Černý detektor lži neobelhal. Co ho zradilo? Jiří Marek

Fotogalerie
21 fotografií