Neuvěřitelná drzost. Ve zkratce takto lze popsat počínání ženy, která 25. května využila nepozornosti turistky. Ta měla v plánu vybrat si ve Veletržní ulici v OC Stromovka peníze z bankovního automatu. „Ale nelíbil se jí kurz. Kartu tak vložila do automatu vedle, ale portmonku si nechala na tom prvním,“ uvádí mluvčí Policie ČR Jan Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Od května policisté pátrají po ženě, která okradla turistku z Velké Británie. V obchodním centru Stromovka jí vzala peněženku. Policie České republiky

Nebyli bychom v Čechách, kdyby toho hned někdo nevyužil. Příležitost, která dělá zloděje, na sebe nenechala dlouho čekat. „Volně odložené peněženky si všimla neznámá kolemjdoucí a během vteřiny ji vzala a odešla s lupem ven z centra,“ pokračuje mluvčí. Turistka si ještě počkala, až jí automat vydá její kartu, aby se za „strakou zlodějkou“, která jí odnesla peněženku s doklady a hotovostí, vypravila na vlastní pěst.

I když ji dostihla, na pěsti nedošlo. „Odcizenou věc chtěla zpět. Avšak nepochodila a poškozená ji peněženku s doklady a hotovostí nevrátila,“ popisuje mluvčí. Kvůli krádeži nyní po zlodějce pátrají policisté. „Pokud podezřelou poznáváte, kontaktujte prosím linku 158,“ žádá Rybanský.

Fotogalerie
6 fotografií