Díky tomu, že Zorka Hejdová (33) moderuje reality show Love Island, má jak její manžel, tak i malý syn zajištěné pohádkové prázdniny na Kanárských ostrovech. V letovisku Maspalomas to ale mají již za tu dobu podle všeho jaksepatří prozkoumané, a tak se rodinka vydala z Gran Canaria na pár dní na vedlejší ostrov Tenerife. Jenže kvůli nevyzpytatelnému počasí se výlet během chvíle změnil v dost nepříjemný zážitek...

„Nedělní pohodička! Protože máme v neděli volno, jedeme na Tenerife. Teda doufáme,“ hlásil ještě s úsměvem na tváři Míra Hejda (40) ve svých instastories. Za ním však již bylo vidět, že se pomalu, ale jistě kupí nepříjemné bouřkové mraky... Další jeho příspěvek byl z trajektu. „Naposledy jsem jel trajektem jako dítě a už jsem si to vůbec nepamatoval. A jsem strašně překvapenej, jaká pohodička to je,“ liboval si, nadšený z komfortu paluby i z restaurací a pohodlných sedadel. Situace se ale velice rychle a dramaticky změnila.

Video
Video se připravuje ...

Zorka a Míra Hejdovi na skok ve Varech: Jedné věci litují! Markéta Reinischová

Hodinu a půl trvající cestu jim zkomplikovala vydatná bouřka, která s sebou přinesla vlny měřící 4 až 5 metrů. A to je už dost, aby to „trošku“ houpalo. Míra to dokonce popsal jako „peklo“. „Hned po odjezdu přišel déšť a šílený vítr a to, co jsme zažili za plavbu v obřích vlnách, už nechci nikdy zažít. Já se normálně bál! A to jsem na lodi ledacos zažil...“ přiznal pak ve chvíli, kdy se jeho nohy zase dotkly pevné země.

Ze začátku na palubě trajektu natáčel. Když se zprvu loď zhoupla, dokonce se prý občas i někdo zasmál. Jakmile pak ono výše zmiňované „peklo“ začalo, už ho natáčet ani nenapadlo... „Sklo na baru lítalo i z lednice, loď padala do vln, že se celá ‚kroutila‘, a lidem bylo tak špatně, že ani nechodili zvracet jinam. Jsme OK, ale bylo to šílený...“ popsal momenty, kdy se bál jak o svůj život, tak i o život svých nejmilovanějších. I Zorka konstatovala, že šlo o „nejhorší zážitek za mnoho, mnoho let“. Ale docestovali. To je nejdůležitější.

Fotogalerie
41 fotografií