V tu dobu jeho kamarád a podnikatel Georg Eckstein slavil na Malostranském náměstí své 73. narozeniny a celé osazenstvo čekalo právě na Felixe. Ten zprávu o tom, že čeká na ošetření v nemocnici, zavolal naštěstí jedné dámě, která v restauraci okamžitě všechny informovala.

Velký hlad

„Felix ale nezklamal. Dorazil sice o hodinu později, ale s úsměvem. V nemocnici čekal, chudák, několik hodin a měl strašný hlad,“ prozradil Blesku oslavenec Georg. A saxofonista skutečně šilhal hlady. Dokonce, a to u něho skutečně nebývá zvykem, přehlédl tři sličné blondýny a chopil se okamžitě jídelního lístku. Až když si objednal pivo a tatarský biftek, začal vnímat své okolí.

Video
Video se připravuje ...

Svatba novináře Luboše Procházky: K obřadu hrál Felix Slováček 

Má toho dost

Pozdravil se s blondýnami, ale že by se jimi nechal obluzovat, to vůbec ne. Jako by nebyl ve své kůži! A také že nebyl... Dcera Anička (28), které se vrátila rakovina, nezvladatelná a věčně popíjející manželka Dáda Patrasová (67) a k tomu pád ze schodů a zraněná noha ho dost vykolejily. „Loučím se, odcházím, vstávám ráno po čtvrté. Jedu vlakem do Popradu, mám tam koncert,“ zakončil Felix narozeninovou oslavu kolem 22. hodiny a opustil společnost.

Anička zase stříhala

Den po Felixově pádu se jeho Anička ozvala na sociálních sítích slovy: „Páteček! Jak se máte?“ A k nim připojila fotky přístrojů na chemoterapii, ostříhaných vlasů na zemi a potom sama sebe, už nakrátko. Kvůli rakovině plic má za sebou patrně už další chemoterapii. Z reakcí na svůj příspěvek může být ale šťastná, hladí po duši.

Fotogalerie
152 fotografií