Takovou příležitost si dámy nemohly nechat ujít. Při prohlížení tisíce panenek se ve vzpomínkách vrátily do svých dětských let, kdy si mnohé z nich s panenkami Barbie hrály. Taková modelka Dominika Mesarošová se dokonce i oblékla jako Barbie, přišla v růžovém topu a koženkové minisukni. S nadšením obdivovala luxusní vilu pro panenky s bazénem, několika vozy, ale i karavanem.

Lucie ZedníčkováMonikou Marešovou pak bedlivě zkoumaly limitované edice známých panenek, mezi kterými bylo i pár Kenů. Rájem krásných Barbín provedla malého kloučka i herečka Ivana Andrlová, výstavu navštívila i herečka Zdeňka Žádníková-Volencová nebo moderátorka Štěpánka Decastelo.

Veškeré panenky pochází ze soukromé sbírky sběratele Marka Tesaře, který se sbírání věnuje 17 let a jeho výstava nabídne průřez téměř 70letou historií panenek Barbie. Nemohou v ní tak pochopitelně chybět úplně první oficiální Barbie z roku 1959, ale i první slavná Barbie jako supermodelka Twiggy, dále pak limitované edice výročních a vánočních Barbie.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: První Barbie byly arogantní a našpulené. Sběratel Tesař má 7 tisíc panenek! pdc, bp, Červený, Chebotareva

 

Fotogalerie
53 fotografií