Australská herečka a filmová producentka Margot Robbieová se s nejúspěšnějším snímkem letošního léta - ztřeštěnou komedií Barbie - dočkala gigantického celosvětového úspěchu. Herečka v díle ztvárnila hlavní roli, kromě toho se ujala i produkce. Úsilí se zjevně vyplatilo: Podle tří osob obeznámených s její smlouvou si na platu a kasovních prémiích vydělá zhruba 50 milionů dolarů (více než 1,1 miliardy korun)! Tučné bonusy zřejmě čekají i režisérku a autorku části scénáře Gretu Gerwigovou (40).

Barbie od svého uvedení vydělala jen v USA úctyhodných 526,3 milionu dolarů (bezmála 12 miliard korun) a za hranicemi dalších 657,6 milionu dolarů (14,6 miliard korun), celkem tak 1,18 miliardy dolarů - tedy přes 26 miliard českých korun. Snímek přitom stále vede žebříčky návštěvnosti, částky tak každým dnem rostou.

Už nyní jde o druhou nejvýdělečnější premiéru v historii společnosti Warner Bros., a to hned za filmem Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 z roku 2011. Zároveň jde o nejvýdělečnější film všech dob od ženské režisérky - dosavadním rekordmanem byla pohádka Ledové království II (2019), kterou spolurežírovala Jennifer Leeová (51).

Produkční společnost na podporu žen

Margot Robbieová snímku nepropůjčila jen svůj herecký talent, ale prostřednictvím své produkční společnosti LuckyChap Entertainment, kterou v roce 2014 založila s manželem a několika přáteli, se ujala také jeho produkce. Cílem společnosti má být vyprávění více ženských příběhů na plátně a podporování filmových tvůrkyň v zákulisí. Do seznamu jejích projektů patří například oscarový snímek Nadějná mladá žena (2020), superhrdinský akčňák Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) z roku 2020 nebo seriál Netflixu Služka (2021).

Dvě nominace na Oscara

Robbieová byla dvakrát nominována na Oscara za své výkony ve filmech Já, Tonya (2017) a Šokující odhalení (2019). Poprvé na sebe upozornila ve filmu Martina Scorseseho (80) Vlk z Wall Street (2013), později zazářila i ve filmech Tenkrát v Hollywoodu (2019) nebo Sebevražedný oddíl (2021). Zatím ovšem žádný film nedosáhl úspěchů novinky o eskapádách slavné plastové panenky Barbie.

Video
Video se připravuje ...

Obrovská žůžo párty nejen pro barbíny začíná! Vertical Ent., idh

Fotogalerie
137 fotografií