Ještě před pár dny ji sice potrápilo pořádně nepříjemné nachlazení, které ji dočasně připravilo nejprve o sluch, pak i o hlas, předávání cen Thálie si však ani tak nenechala ujít. Koneckonců je pravdou, že se umístila v širší nominaci – a i když nakonec nepostoupila ani do úzké skupiny potenciálních vítězů, byl to obrovský úspěch. Na akci, kterou navštívila docela poprvé, zazářila v nádherných pohádkových šatičkách. Jak ale pak s odstupem času na sociální síti prozradila, v den udílení cen si několikrát sáhla psychicky na dno.

„V ten den mě několikrát popadla panika. Opravdová. Reálná. Proboha, co tam budu dělat? Mám vůbec na to být na tak prestižní akci? Jsem toho hodna? Nemůžu tam být, nepatřím tam.“ To všechno běželo Evě Burešové hlavou. Jakmile ale oblékla kouzelnou róbu a nechala se nalíčit, hned se cítila mnohem lépe. Dokonce si se svým partnerem, šéfkuchařem Přemkem Forejtem (36), cestou do Národního divadla zpívali.

Jakmile se však přiblížili slavné budově, lidově řečeno se „šprajcla“, že tam vlastně asi nechce. Představila si všechno to pózování na červeném koberci, rozhovory, následné články, diskuze, kritické komentáře a nenávistné zprávy… „Dostala jsem vnitřní ataku jako už dlouho ne, ale statečně jsem se s ní uvnitř prala tak, aby navenek nešlo poznat nic,“ svěřila se. Pomohlo jí uvědomění, že vlastně nemá důvod se čehokoliv bát…

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová na Tháliích Hana Höschlová

 „Malá Bureška v dramaťáku na tebe kouká a nevěří, že to zvládla,“ připomínala si. „Paní Kolářová přišla a řekla: Cesta je cíl, a i když to na té cestě někdy bolí a budou se snažit vám tu radost vzít, nenechte se. Děkuji! Nenechám!“ zdůraznila a doplnila, že ony tolik obávané „hejty“ skutečně přišly. Dokonce ještě v noci… Pod rouškou internetové anonymity se dočkala mnoha nejapných komentářů na zvolený outfit i svůj úsměv.

„Ať je to, jak chce, byla jsem tam. Měla jsem krásné šaty, šperky, za sebou svůj tým a vedle sebe lásku mého života. Doma na nás čekaly naše děti a celá rodina, sousedi na nás počkali také, uvítali nás sklenkou a pak jsme do rána hráli Aktivity.“ To, že se Eva nedostala do finálových nominací, a tudíž na cenu Thálie nemohla ani pomýšlet, ji netrápilo. Uvědomila si totiž, že to všechno, co má, je pro ni největší výhrou. Větší než všechny ceny…

Fotogalerie
51 fotografií