„Strašně jsem se mordovala s nějakou řečí, která by měla smysl,“ přiznala. Jenže kolegové, diváci a příslušníci dalších profesí, bez nichž by to v divadlech nešlo, jí udělali čáru přes rozpočet.

Herečku odměnili tak bouřlivým a dlouhým potleskem vestoje, až jí vytryskly slzy dojetí. Daniela musela chvilku počkat, než mohla pronést pár slov. „Naším cílem je cesta, na níž občas klopýtneme, ale nenecháme se odradit a půjdeme dál, protože ta naše zatracená profese za to stojí,“ ujistila. 

Ví o té cestě hodně. Poprvé stála před diváky jako devítiletá holčička v Karlových Varech v pohádce Císařovy nové šaty! „To, že mám tuhle cenu, neznamená, že umírám. Ještě ne...,“ vtipkovala pak na večírku v narážce na fakt, že během roku už ji vyznamenal také karlovarský festival a loni zase Novoměstský hrnec smíchu...

Historická cena pro Vášáryovou

Druhou královnou večera byla slovenská hvězda Emília Vášáryová (81). K titulu Slovenská herečka století si nyní přidala také mimořádnou Cenu Thálie, jako vůbec první zahraniční laureátka v 30leté historii Thálií. „Hraju i sedmnáctkrát za měsíc, bez divadla by ani nešlo žít,“ řekla Blesku herečka, která na prknech září už přes šest desítek let!

A dodala, že do Prahy jezdí jako domů. „Po té dálnici, i když už ze zahraničí... Je tak dobře, že jste nám tak nablízku, prosím, zůstaňte - potřebujeme vás!“ vyzvala, byť ještě neznala volební výsledky. Hvězdu legendárních Pelíšků čeká na podzim vedle fůry práce svatba jedné z vnuček.

Video
Video se připravuje ...

Daniela Kolářová: Proč přestali natáčet s Hanzlíkem? Blesk TV

Fotogalerie
71 fotografií