Na televizních obrazovkách ztvárňovala herečka Daniela Kolářová (77) často pár třeba se Zdeňkem Svěrákem (87) nebo Jaromírem Hanzlíkem (75), v soukromí byla ale manželkou herce Jiřího Ornesta. Vzala si ho hned dvakrát (rozvedli se kvůli hereččinu románku s hercem Martinem Stropnickým), měla s ním dvě děti a byla mu vždy velikou oporou. Třeba v době, kdy musel na operaci srdeční chlopně. Při zákroku ale došlo k vážným komplikacím a s jejich následky se pak Ornest potýkal další čtyři roky. Dočasně totiž ochrnul a musel se znovu učit chodit i mluvit.

Kolářová u něj byla dokonce až do poslední chvíle, kdy 9. dubna 2017 podlehl zákeřnému karcinomu močového měchýře. „V neděli ráno pořád spal a nebyl k probuzení. Přišel syn a sestra a lékař z Cesty domů. Sestra manžela umyla a převlékla. Dostal poslední injekci opiátů. Pravidelně dýchal. Drželi jsme ho se synem za ruce a frekvence dýchání se zmenšovala. V půl deváté dodýchal. Doma, v klidu a míru,“ popisovala herečka známá z komedií Na samotě u lesa, Léto s kovbojem či Vratné lahve jeho skon v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jiřího Ornesta (†70): Kdo ho před smrtí navštívil? Hana Höschlová, Jan Jedlička

Ačkoli ho Kolářová věrně milovala, jeho sestru, moderátorku Ester Janečkovou (50) si nikdy nedokázala oblíbit. Překvapivě je nestmelil ani žal v rodině. Moderátorka se totiž o smrti nevlastního bratra dozvěděla poněkud potupně - až z médií. S Ornestem se viděla naposledy tři čtvrtě roku před jeho odchodem ze světa. Že je velice vážně nemocný, to věděla. Ale že umírá, o tom neměla ani zdání. Kolářová jí to neřekla... „Nemám na ni žádné spojení,“ hájila se herečka dodatečně.

Napětí mezi ženami, které Ornest miloval (Janečkovou dokonce odvedl i k oltáři) bylo jasně patrné i na smutečním rozloučení s tímto významným umělcem ve Strašnickém krematoriu. Janečková sice na pohřeb přišla, ale po celou dobu stála úplně vzadu, stranou od všech rodinných příslušníků a kolegů z herecké branže. Nesetkaly se ani po jeho skončení, protože vdova Kolářová odmítla veškeré kondolence. Se vší pravděpodobností nešla ani na chystaný kar, tedy pohřební hostinu pro pozůstalé, co se konala po obřadu...

Fotogalerie
39 fotografií