Tohle je hodně špatná reklama pro naši zem. Trapnou událost, k níž došlo v Novém divadle, již vyšetřuje policie.

Krádež a padělání

„Neznámý pachatel odcizil z neuzamčené šatny osobní věci sedmi osob,“ sdělila Blesku tisková mluvčí plzeňské policie Eva Červenková. „Věc vyšetřujeme pro podezření z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli i odcizených věcech pátráme,“ dodala policejní mluvčí.

Ani nedohráli

Soubor Divadla Wybrzeże z Gdaňsku odehrál první a zároveň delší část inscenace. O přestávce herci v čele s polskou filmovou a seriálovou hvězdou Dorotou Kolakovou (66) zjistili, že jim někdo vykradl šatnu. „Plně chápeme, že soubor nemohl pokračovat v představení,“ řekl ředitel Národního divadla v Praze Jan Burian (64), který je zároveň ředitelem divadelní přehlídky.

„Mrzí nás, že představení bylo neplánovaně ukončeno z důvodu krádeže v šatnách hereckého souboru. Je to poprvé za více než třicet let trvání festivalu,“ zdůraznil Burian. Musel rychle řešit formality spojené s tím, že okradení nemohli odjet domů. Aby se podobný incident nemohl opakovat, zpřísnil se s okamžitou platností režim vstupu do zákulisí všech plzeňských divadel.

Omluva a vracení vstupného

Pokud diváci nedohraného představení mají zájem o vrácení vstupného, mohou o něj požádat v místě nákupu vstupenky. „Omlouváme se ještě jednou polskému souboru i všem divákům za způsobené potíže,“ stojí na internetových stránkách festivalu Divadlo.

Světoznámé divadlo

Ostuda je o to větší, že nešlo o žádné ochotníky, ale polské herecké hvězdy! Divadlo Wybrzeże z Gdaňsku odehraje každoročně na 500 představení, uvádí kolem deseti premiér a sbírá ceny na domácích i zahraničních přehlídkách.

Video
Video se připravuje ...

Půjde Babiš opět k soudu? Kde tankujeme nejlevněji. A loučení s Přenosilovou Bára Horáková, Lukáš Červeny, reuters

Fotogalerie
6 fotografií