Jedním z nejkrásnějších dní v životě každého páru je den, kdy si můžou dva lidé, kteří se milují, říct své ANO a zavázat se ke společné cestě životem. Pro to se po sedmi letech rozhodli i Lukáš a Luboš. Pozvání přijal i exprezident Miloš Zeman, který na obřad kousek od Prahy dorazil nejen ve skvělé kondici, ale i skvělé náladě.

„Jsem zvyklý splácet své dluhy. Luboš Procházka to kvůli mně hodně schytal. Stalo se tak proto, protože v době, kdy jsem ležel v nemocnici, se mnou Luboš dělal rozhovor a ten rozhovor prokázal, že se mně i v nemocnici vede poměrně dobře. Načež mu senátor Miloš Vystrčil poslal zprávu ve smyslu: ‚Vy jste zachránil Zemana!‘ Protože jak víte, senátoři se těšili, že odejdu, že mě postaví mimo úřad. Tímto mě zachránil, tak vůči němu cítím dluh, a protože je to můj velmi dobrý přítel, tak jsem přišel na jeho svatbu,“ vysvětlil svou účast na gay obřadu Zeman.

Křivda LGBT!

Miloš Zeman který je dlouhodobě vnímán jako odpůrce gay manželství, své postoje uvedl na pravou míru. Dostál své pověsti a opět šokoval, když vyzval vládu, ať napraví křivdu LGBT komunity v zákoně! „Ne, že nemám nic proti homosexuálům, nemám nic proti lesbičkám,“ jasně pronesl Zeman. I podle něj by měli zákonodárci napravit napravit nespravedlnost v zákoně o registrovaném partnerství.

„Tak s výjimkou té terminologie nemám nic proti tomu, aby registrované partnerství přinášelo stejné výhody a někdy také nevýhody jako běžné partnerství muže a ženy. Je nutné jim dát stejná práva jako ostatním,“ dodal Zeman, který zůstal i na hostinu, kde se podávala knedlíčková polévka a svíčková.

Video
Video se připravuje ...

Svatba novináře Luboše Procházky: K obřadu hrál Felix Slováček. 

Přišli Slováček i Nosková

Do nové etapy společného života je uvedla hudba Felixe Slováčka (80), který zahrál živě skladbu ze seriálu Cirkus Humberto, píseň Krev toulavá. „Luboš kamarádil s Karlem Gottem, a tak se nabízelo, aby zazněla tato nádherná skladba. Věřím, že tu byl s námi i Karel, který se na nás díval shora,“ dodal Felix.

Na večerní oslavu dorazila Míša Nosková (40), která přítomné roztancovala, a dokonce pro novomanžele složila píseň oslavující jejich vztah. „Je mi úplně jedno, že jsou to dva kluci, co se berou. Odmítám se nad tím pozastavovat. Je to pro mě zcela normální a běžná věc. Co odsuzuji a nechápu, jsou ti, kteří mají cokoliv proti. To nepochopím zase já,“ pronesla pro Blesk Nosková.

Fotogalerie
56 fotografií