Jak už jsme informovali v pátek, během natáčení Kazmův filmový štáb ztratil jednoho z důležitých členů. Ve Vltavě se utopil jeden z výkonných producentů Jakub J. (†34). Blesk nyní od policie zjistil závěry vyšetřování!

Pražští kriminalisté vylovili letos 25. února z řeky u přívozu na pražském Smíchově tělo utonulého 34letého muže. „Případ byl odložen se závěrem, že se jednalo o sebevraždu,“ sdělil na dotaz Blesku k inkriminovanému nálezu těla policejní mluvčí mjr. Jan Daněk, jméno ale nemohl potvrdit.

Po talentovaném filmaři s přezdívkou James zůstal osmiletý syn Gunnar, který žije se svou matkou v zahraničí. „Poslední tři měsíce svého života s námi trávil James každý den od rána do večera v kanclu. Fakt nechával duši a srdce na celém filmu. Spal dvě hodiny denně a byl to velký profesionál. Bez něho bychom ten film v téhle době nedali dohromady,“ řekl Blesku Kazma s tím, že část výtěžku z prodeje vstupenek proto věnuje malému Gunnarovi.

Sejf s milionem

Desítky lidí čekaly v pátek před pražským Výstavištěm v naději, že zadají správný výherní kód a trezor jim vydá milion dolarů, což odpovídá víc než 22 milionům korun.

Mnozí zkoušejí zadat jen tak nějaké heslo, jsou i tací, co z filmu ONEMANSHOW: The Movie poctivě sbírají indicie, navštěvují monument s runami v Lysé nad Labem a snaží se rébus rozlousknout. „Někteří lidi byli v kině už několikrát,“ tvrdil Blesku Kazma, podle něhož je kód k trezoru pečlivě uschován u notáře v zapečetěné obálce. „Já sám to správné řešení neznám.“ 

Obrovskou šanci má jeden člověk, který v kině získá speciální kartu. Ta jediná nepotřebuje heslo a je rovnou po načtení u trezoru výherní. „Výherní karta je k nerozeznání od těch ostatních. Kraj ani to, zda už je v oběhu, nebudeme upřesňovat, ale kód ještě nikdo neprolomil. Takže všichni pořád mají šanci,“ říká Kazma.

Každá z hracích karet, které diváci dostávají ve vybraných kinech ke vstupence, opravňuje soutěžícího k jednomu pokusu o zadání kódu, po něm pozbývá platnost.

Jak se shání milion jednodolarovek?

Odměna leží už od čtvrtka v proskleném trezoru před pražským Výstavištěm. Po zuby ozbrojená ochranka tam stráží paletu, na níž stojí ve 104 komíncích vyrovnaný milion jednodolarových bankovek svázaných v paklících po stech kusů.

No dotaz Blesku, jak se shání milion jednodolarovek, Kazma s pobaveným úsměvem odpovídá: „Je to samozřejmě balík, pořádný objem. Je to mnoho naplněných tašek a z toho je jasné, že jsem to netahal sám, ale pomáhali mi s tím kamarádi. Jak je vidno v mém filmu, pokud něco chceš, tak vše je možné! I navozit do Česka tunu amerických bankovek!“

Jenže jak je u známého mystifikátora známo, nic nemusí být tak, jak tvrdí. V podmínkách jeho filmové hry stojí, že výherce si může vybrat, zda dostane odměnu vyplacenu na konto (zkrácenou o 15 % daň) anebo v hotovosti, avšak v souladu s platnými zákony.

 1 USD bankovka = 1 gram

1000 bankovek = 1 kilogram

1 000 000 bankovek = 1 tuna

Video
Video se připravuje ...

Kazma o trezoru s milionem na Výstavišti David Turek

Fotogalerie
104 fotografií