Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Požáry v ráji slavných na Tenerife: Luxusní sídla Čechů v ohrožení!

/
  • Požáry v ráji slavných Čechů na Tenerife: Luxusní sídla Čechů v ohrožení!
    18. srpna 2023 ● 11:20

    Na kanárském ostrově Tenerife vypukl lesní požár, který se nedaří dostat pod kontrolu, a muselo být evakuováno již několik vesnic. Ostrov si v poslední době oblíbila řada českých celebrit, které na něm vlastní své luxusní nemovitosti.

    Kanárský ostrov Tenerife se v posledních letech stal rájem slavných a movitých Čechů i Slováků, kteří zde začali ve velkém skupovat nemovitosti.

    Teď jsou ale místní lesy v plamenech a oheň se rychle šíří i do okolních vesnic, které musely být evakuovány! Nikdo neví, kde se požár zastaví a kdy se ho podaří dostat pod kontrolu.

    „Úsilí nyní soustředíme na to, aby se požár nerozšířil a nezasáhl především obytné oblasti v blízkosti pobřeží,“ rekapituluje místní prezident Fernando Clavijo. Všichni Češi tak dál trnou, zda se oheň nepřiblíží i k jejich domům! Zatím kvůli požárům lehlo na ostrově popelem 2600 hektarů.

    Video
    Video se připravuje ...

    Apartmán Alice Bendové na Tenerife Instagram

  • 1.

    Michal David

    Nejméně dvě sídla, jedno vlastní a jedno komerční k pronájmu, má na ostrově hitmaker Michal David (63). A proto je z dramatického vývoje na ostrově značně znepokojený!

     

    „Na naší chajdě jsme už měsíc a letos je tu opravdu příšerný vedro, oceán je teplej – a to je co říct,“ líčí zpěvák realitu letošního léta, která změnila okolí v troud.

     

    „Je mi ouzko, když slyším, kde všude hoří,“ přiznává hitmaker, pro něhož je pohled na přírodní katastrofu zdrcující. Jediné, co ho uklidňuje, je fakt, že na jih a západ ostrova, kde má své »statky«, se požár zatím nerozšířil.

  • 2.

    Zuzana Belohorcová

    Už více než rok na Tenerife žije i Zuzana Belohorcová (47), s rodinou se přistěhovala z Floridy. „Pevně věřím, že to uhasí a že to bude v pořádku. Na Tenerife je teď skoro 39 stupňů, teploty se vyšplhaly velmi vysoko, a to tady není běžné,“ neskrývá znepokojení bývalá moderátorka erotického Peříčka.

     

    „Ten ostrov není tak velký...“ dodává s tím, že situaci pozorně sleduje, nyní z dovolené na východním pobřeží Itálie. Od největšího ložiska požáru v Arafu není žádné místo na ostrově vzdálené víc než 40 km...

  • 3.

    Alice Bendová

    Podobně je na tom i Alice Bendová ( 49), která na Tenerife vlastní apartmán u moře. I ona je zprávami znepokojena. „Nemám přesné informace, kam až ty požáry sahají, ale bohužel se to týká lesů,“ říká herečka, která požár na ostrově nezažila poprvé. „Požáry tam jsou poměrně časté, ať už zaviněním člověka, nebo z jiného důvodu. Ty ostrovy jsou hrozně suché,“ vysvětluje.

  • 4.

    Ostrov českých celebrit

    V minulých letech české celebrity hromadně skupovaly nemovitosti za oceánem na Floridě, nyní si oblíbily evropskou destinaci blíž k domovu. Patří mezi ně například i Ivana Gottová (47), zpěvák Marek Ztracený (38) nebo herečka Patricie Pagáčová (34). Letní sídlo tady vlastní také miliardář Richard Chlad (61) se snoubenkou Annou Marií Kánskou (30).

    Fotogalerie
    125 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 17

Marián Hyčko: A na postižené nedají ani korunu, raději zdrhli zpět do Čech.
Ukázkou jejich arogance byl benefiční Cesko- slovenský ples, pořádaný letos v březnu, na kterém byly tzv. celebrity jako např. Vladimír Štancl, majitel UNI hobby marketu a spolumajitel letecké společnosti, bývalá "první dáma " -hérečka atd ... Na tomto plesu bylo vybráno "závratných" 80 000 ,- Kč.

(20. 08. 2023 22:06)

Marián Hyčko: Přeposílám komentář osoby žijící na Tenerife již nekoli let, angažující se ve dvou nadacich , a v nynější situaci organizující pomoc postiženým:

UBOHÉ - není Vám stydno???!!!
Místní lidé a národní park přichází o své patrimonio o svá pole a úrodu a @blesk přijde s důležitosti vil "slavných" ,které jsou na jihu v cajku???
Co to je? Využití neštěstí k povědomí?? Málo se o vás mluví? Vždyť Vás opravdová kanárská společnost ani nezajímába, ani se neangažujete !!! Ale vyděláváte na místním podnebí a turismu....

Já Nemám slov!!!!!!

A milému Blesku: pokud vás nezajímá "opravdicke zprávy a jejich dopad na společnost" jděte (vyloženě) víte kterým směrem.

Vaše Šuhajka a #CanariasOrigin

(20. 08. 2023 21:56)

Uživatel_5614978: Sousedka říkala : nezáviď, ale přej. Tak nevím

(18. 08. 2023 21:56)

krapotkin: Jo. Můžeš začít sbírat víčka, dokud to jde.

(18. 08. 2023 19:12)

verka1: Kdoví jak to na Tenerife chodí? Luxusní sídla jsou pojištěná a na kontě h mají peněz dost.

(18. 08. 2023 19:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy