Josef Kůrka s partnerkou Angie Mangombe (27) před měsícem přivítali na světě syna Rafaela, mladá rodina ovšem bojuje s vážnými finančními problémy. Na sociálních sítích možná vytvářejí iluzi, že se jim žije náramně, skutečnost je ale odlišná: Kůrka vězí po krk v dluzích!

Muž roku 2016 nejvíc dluží České spořitelně, od které si vzal dva úvěry za skoro 465 tisíc, které nesplácel. Dalších 185 tisíc nevrátil ČSOB, dál také neplatil daně, zdravotní pojištění, takže mezi věřiteli jsou rovněž finanční úřad a Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Max banka (dříve Expobank) mu jako neplatiči zabavila vůz Mercedes třídy C, pořád jí ale – aspoň dle údajů z pohledávek přihlášených do insolvenčního řízení – dluží bezmála 55 tisíc korun! A s nějakými drobnými, jichž se dožaduje Plzeňský Prazdroj za pronájem pivní pípy, tak Pepa k 13. 7. 2021 „visel“ 799 184,91 koruny!

Video
Video se připravuje ...

Muž roku a model Josef Kůrka: Vrhl se na bojové sporty! Nebojí se o obličej? David Turek, Elmer Carvalho

5 let a nazdar?

Domohl se ale soudního uznání osobního bankrotu a povolení oddlužení (v dubnu 2021), tzn. že když bude své pohledávky podle stanoveného kalendáře řádně splácet, měl by být za pět let z obliga.

V posledních dostupných dokumentech lze zjistit, že přestal pobírat dávky státní sociální podpory a od června pracuje ve výkupně zlata GetCash. „Průměrný čistý příjem dosahuje 13 528 Kč měsíčně. Jiný příjem dlužník nemá, dál je nemajetný,“ stojí ve zprávě.

Po odečtení životního minima a nákladů na bydlení má Kůrka stanoveny měsíční splátky, nejprve posílal 3770 a později 4274 korun. Insolvenční správce očekává, že během 5 let splatí 38,5 % dluhu, zbytek mu může soud prominout. Loni koncem srpna měl splacených kolem 6,8 %...

Video
Video se připravuje ...

Rozčilený Josef Kůrka ve Výměně manželek: Čím ho jeho partnerka naštvala? TV Nova

 

Fotogalerie
63 fotografií