Tuhle opileckou historku rámují dvě zásadní fakta. Nebylo to tehdy žádné zapíjení žalu, ale naopak velká bujará oslava. A nebylo to včera, ale je to už pěkných pár let, kdy se manželka frontmana kapely Olympic s chutí do stříbrné tequily pustila. Psal se rok 2005 a český národní tým právě hrál o první místo na mistrovství světa v ledním hokeji. „Tak strašně jsem se z tequily opila, že mi pak bylo tři dny zle. Od té doby jsem ji neměla v ústech a asi ani nebudu. Jen při té představě říkám ne,“ prozradila Blesku odhodlaná Alice Jandová, která si i přes vypité množství alkoholu, pro někoho těžko představitelné, průběh večera pamatuje.

„Rok tady o tom pak mluvili. Všichni mě znají jako odtažitou, tak si o tom chvilku povídali. Tehdy jsem tam běhala s českou vlajkou,“ prozradila zapálená hokejová fanynka Alice. „Bylo to v místní hospodě. Já jsem tuším, hrál karty a hokej mě nechával chladným. Nevím proč, ale tušil jsem, že vyhrajeme. Bylo mi to úplně jasné. Vepředu v lokále se ovšem odehrávala neskutečná alkoholická bitva a zúčastnila se jí i moje žena. Dávali si panáky za dobrou přihrávku a samozřejmě za gól byl velký panák. Alice lítala z lokálu do sálu a zpátky, přes ramena měla českou vlajku a křičela: Češi do toho! Takovou jsem ji v životě neviděl a ani potom jsem ji takovou už nezažil,“ svěřil Blesku Petr Janda, který se se svým stoickým klidem ukázal jako velký prorok.

Čeští hráči totiž skutečně vyhráli, a sice 3:0 nad Kanadou, a stali se tak mistry světa. Rozjetá oslava ale pro Alice nabrala rychlý spád a konec. „Pak už mi jen řekla, že se jí udělalo zle a už jen blinkala. Já byl v pohodě, ale jí bylo špatně,“ pamatuje si velmi dobře Petr Janda na inkriminovaný večer. „Měly tam takovou dívčí partu a předháněly se, která toho víc vypije. Tyhle partičky moc nechápu. V tomhle jsem nikdy moc nejel,“ ozřejmil muzikant. Svou ženu pak Petr Janda musel dovést z místní hospody domů. Naštěstí to ale manželé mají jen zhruba dvě stě metrů. I tak to ale byla hodně záživná cesta. „Několikrát jsem cestou domů zvracela. U stromu, u hospody. Ležela jsem v předsíni. Byl to opravdu mazec,“ zavzpomínala Alice, pro kterou večer skončil spánkem v posteli, do které ji z předsíně pomohl dotáhnout její milující muž. A byť na letošní garden párty, kterou každoročně manželé Jandovi pořádají, bylo téma Mexiko, tequile se Alice Jandová obloukem vyhnula. A to stříbrné i zlaté. 

Fotogalerie
46 fotografií