Všemožných cen má doma už požehnaně. Tahle je pro něj ale hodně výjimečná. „Ještě v noci jsem si říkal, jakou mám nesmírnou radost,“ svěřil Blesku rocker.

Slzy a kritika

„Když se udělují ocenění přes muziku, je v tom spousta emocí. Ten nemá rád tamtoho, jinému zase nevyhovuje, jak to dělá. Samé víceméně osobní kritiky,“ přiznal Janda bez obalu, jak to chodí v hudební branži. „Organizátoři Czech Top 100 to ale berou jinak. Tito lidé usoudili, že jsem za ty roky udělal pro společnost něco dobrého,“ řekl se zadostiučiněním.

Nezapírá, že byl hodně dojatý. Vyslechl si neutuchající potlesk za svou práci a nakrojil obří dort se symbolickou kytarou. To vše v sále, kde se odehrávají ty nejslavnostnější chvíle naší země.

Přišel i Spejbl

Poté přijímal dlouhé gratulace a zdravil se se svými oblíbenými hrdiny Spejblem a Hurvínkem. Potom si chtěl dát s někým panáka na baru, ale nikdo nemohl... Až si dal říct předseda Senátu Miloš Vystrčil (62)! Ťukli si spolu 21 let starou jednosladovou whisky, jejíž lahev přijde na 11 tisíc korun. „Potřeboval jsem tu radost s někým zapít!“ dodal dojatý rocker.

Bosá manželka

Na velkou slávu Jandu doprovodila manželka Alice Jandová (40). Celou slávu pečlivě dokumentovala na mobil, aby měl muž pěknou památku. Pražský hrad opouštěla večer už se střevíčky v ruce. Není divu ve vedru, které ve čtvrtek panovalo.

100 nej firem

Spolek CZECH TOP 100 včera už po devětadvacáté zveřejnil žebříček nejvýznamnějších firem české ekonomiky, každoročně sestavovaný podle výdělků za uplynulých 12 měsíců. Na galavečeru vždy oceňuje mimo jiné i významné osobnosti veřejného života. A kdo byl letos v žebříčku první? Energetický a průmyslový holding podnikatele Daniela Křetínského (47), jemuž patří i vydavatelství Czech News Center, pod které spadá i Blesk. Druhé místo obsadila Škoda Auto, která každoročně atakuje nejvyšší příčky. A na pomyslný bronz dosáhla polostátní energetická skupina ČEZ.

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda: Nikdy nechci být v důchodu, budu dělat do úplného konce Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
31 fotografií