„Dlouho jsem tady nemachrovala, jak jsem úžasná, krásná, silná… Naposledy asi před týdnem,“ vtipkovala na instagramu herečka Vlastina Svátková, hvězda filmu Můj příběh, co se nedávno svěřila s tím, že je závislá na cvičení. Jenže tentokrát netkví původ její perfektní postavy v tom, že tráví hodiny v tělocvičně a tuží si tělo... „Pravda je, že jsem silná proto, že tady lezu po žebříku, a rejžákem krásně posiluju bicepsy drhnutím bazénu,“ objasnila původ svých svalnatých paží.

Kromě toho prý pracuje i na své vnitřní kráse, „která tam vždycky byla a furt je. Jen se nechávám občas přesvědčit vnitřním hlasem, že to je všechno na ho*no. Hele, není,“ zdůraznila plavovláska, co měla před lety tu čest mihnout se dokonce i v jedné bondovce po boku samotného agenta 007 Jamese Bonda, tedy Daniela Craiga (55). A nelze nesouhlasit s celou řadou jejích fanoušků, co jí při pohledu na nejnovější snímky skládají hold. Na to, že je trojnásobnou maminkou, totiž rozhodně nevypadá.

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Svátková: Sebestředně nad sebou neuvažuju! Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Přesto se však našli rýpalové, kterým se nezdálo její břišní svalstvo. „Řešila jste někdy s fyzio, zda nemáte diastázu či rozestup? Možná je to jen blbý stín a špatný úhel, ale mně přijde, že nad pupíkem tam něco je. Nemyslím to fakt zle, tak snad se nebudete zlobit...“ ptala se jedna z jejích followerek při pohledu na hereččiny fotky. Pro tu ale měla Vlastina ráznou a poměrně dost příkrou odpověď: „Neřešila. Neřeším a nebudu řešit. Žiju, dýchám, pracuju a další věci řešit nechci.“

Co je to diastáza?

Diastáza je označení pro rozestup přímých břišních svalů. Projevuje se jako typická stříška táhnoucí se středem břicha vzhůru. Tento rozestup má za cíl vytvořit prostor v dutině břišní pro rostoucí miminko. Po porodu by se břicho mělo vrátit do původního stavu, ale pokud je vazivo a svalstvo břicha oslabené a nedokáže to, je potřeba problém řešit fyzioterapií. 

Fotogalerie
63 fotografií