„První dva dny po poslední injekci mi bylo hrozně. To jsem myslel, že umřu. Tak blbě, tak strašně mi bylo, že jsem myslel, že končím. Nechtěl jsem to, ale jak řádí virózy, tak kdybych to čapl, odnesl bych to. Prostě prevence,“ uvedl pro eXtra.cz Krampol. Poslední dobou mu haprovalo zdraví, a tak ho lékař prý přemluvil, aby kvůli oslabeným průduškám raději očkování podstoupil, i když o to dabér původně nestál a již dopředu hlásil, že očkování není pro něj.

Bohužel měl zrovna tu smůlu, že ho těžké příznaky neminuly. Problémy pociťoval už před 2 lety po druhé dávce. „Sejmulo mě to,“ řekl tehdy, ale bojoval jako lev a uzdravil se. Po třetí dávce ale musel bojovat o život. Sám to nepřičítal přímo vakcíně, ale nachlazení, které se rozrostlo až do zápalu plic. Je pochopitelné, že má teď Jiří o sebe dost strach.

Sám ale uznává, že nejtěžší chvíle jsou za ním. „Už mi je líp, ale pořád mě trápí průdušky, se kterými jsem byl před pár týdny ve špitále. Jsem pořád ještě radši zavřený doma, jen výjimečně si zajdu na chvilku na kafe, ale mezi víc lidí opravdu nejdu. Musím to vydržet do konce února, pak už by to mělo být lepší,“ dodal pro eXtra.cz český dabér Belmonda. Od smrti manželky Hanky (†59) v roce 2020 má Jiří dost problémů a zdravotních lapálií. Nezbývá než doufat, že už si vše špatné vybral.

 

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol nejen o novém dokumentu: O Hance, pocitu samoty i svých filmech Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií