Pro Krampola je to podaná ruka v pravou chvíli. Lékaři mu po propuštění nemocnice, kde byl s těžším zánětem průdušek, důrazně zakázali chodit v době epidemie mezi lidi. Proto uvítal, když mu Dudek vozil jednotlivé části inscenace, když je právě dopsal. Herec měl hned co dělat, čím se zabývat.

Pamatovák

„Zíral jsem, že se ve svém věku vždy do dalšího setkání naučil text a hned mi přehrával scénu,“ řekl Olda. „Chtěl bych mít takového pamatováka!“ dodal s obdivem. Má radost, že se text Jirkovi líbí, a věří, že se budou bavit i diváci. Krampol ve hře představuje postaršího soukromého detektiva, což je jeho vysněná role. Už od seriálu Malý pitaval z velkého města, kde představoval Libora Krejcárka, se mu líbilo hrát vyšetřovale. Má na to vizáž i hlas.

Další film?

Jeho múza Jana má roli prezidentky firmy na povzbuzující energetické prostředky. To je prý zdrojem mnoha komických situací. „Je to úžasná sranda,“ raduje se Krampol. Až představení nazkouší, klidně by ho chtěl natočit i jako film.

Herečka z ochoty

Jana (Jája) Kroupová, která už před devíti měsíci popletla Karampolovi hlavu, je nadšená ochotnice. Působí v Dobřichovické divadelní společnosti. Dostala například v roce 2017 čestné uznání za roli Luizy v inscenaci hry Georgese Feydeaua Brouk v hlavě. Na jevišti je jako doma.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol nejen o novém dokumentu: O Hance, pocitu samoty i svých filmech Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
51 fotografií