„Když má člověk psychické problémy a celý život ho doprovázejí deprese, tak je to opravdu krutý boj na dlouhou trať, protože se neobejdete bez lékařské pomoci a bez léků. Je to hodně náročné a je to prostě trápení na celý život. Samozřejmě se s tím dá žít i pracovat,“ promluvila zcela otevřeně na idnes.cz o svých psychických potížích Basiková.

Nejprve se v hlavě zpěvačky začaly hromadit myšlenky, zdali vůbec takový nápor zvládne. Vždyť už smrt kamaráda Petra Muka (†45) byla pro Basikovou bolestivá zpráva, se kterou se dodnes nesmířila. A postupně začala sama zpěvačka pociťovat, že se její život řítí do hlubin, odkud se zdálo, že není úniku. „Spíše jsem jen prostě měla takový pocit, že to nezvládnu a nevydržím a že by bylo nejlepší odejít,“ přiznala zpěvačka.

Tou hlavní motivací k životu byly naštěstí její děti. „Samozřejmě vždycky mne v těchto myšlenkách přesvědčilo vědomí, že jsou tady moje děti a že jsou tady moji blízcí, že bych jim tím strašně ublížila. Takže nepadlo vůbec v úvahu něco tak hrozného udělat,“ dodává herečka, která ve čtvrtek oslaví velké životní jubileum. Deprese a těžké psychické stavy zpěvačku bohužel trápí už od dětství. Cítila strach, úzkost a tíseň a tehdejší doba nebyla příliš příznivá na to, aby jí pomohl nějaký odborník.

„Kdyby to bylo dnes, tak je to všechno úplně jinak. Doba byla náročná a já to přežívala, přecházela a neřešilo se to. Nepracovalo se s tím. Když jsem byla v pubertě, tak jsem tomu sama začala věnovat pozornost a uvědomila si, že je to něco, co mi způsobuje v životě problémy a co mi skutečně není příjemné. Proto jsem se obrátila na psychology a na psychiatrii,“ prozradila v rozhovoru pro idnes.cz

VIDEO: Bára Basiková o synovi: Lepí se na něj holky, jeho to štve!

Video
Video se připravuje ...

Bára Basiková o synovi: Lepí se na něj holky, jeho to štve! Blesk TV

Zpěvačka má z prvního manželství s Petrem Jíchou, dvojčata Annu (30) a Marii (30). Druhým manželem byl architektem Jaromír Pizinger. I produkční Petr Polák se stal jejím mužem a společně s ním se radovali z narození syna Theodora (12).  I tento svazek však skončil rozvodem a v současné době má Bára nového přítele, který je z Liberce.

Fotogalerie
26 fotografií