Psaní dopisů bylo za Janina mládí v módě. Ve škole si slečny dopisovaly především s chlapci z tehdejšího Sovětského svazu, ale herečka jako jediná dostala kontakt na Itala.

To byl pro tátu, vojáka z povolání, příliš těžký kalibr. Když to zjistil, zuřil. „Přišel na to a pohled mi roztrhal. Bál se, že by se provalilo, že si dcera píše s nějakým kontrarozvědčíkem, a jeho by vyhodili. Zakázal mi to,“ začala herečka vzpomínání na zakázanou lásku v show Honzy Dědka.

„A já jak byla zoufalá, řekla jsem svým sestrám, že se jdu utopit, aby našim nic neříkaly, ale že budu sedět u Labe pod lípou,“ pokračovala Jana s tím, že chtěla rodiče za tenhle zákaz potrestat.

V řece Jana naštěstí neskončila. „Seděla jsem tam asi dvě hodiny, pak přišli naši, dostala jsem pár facek a tím moje láska skončila,“ dodala se smíchem nestárnoucí herečka, kterou nyní můžeme vidět v roli dosluhující prostitutky ve hře Nejstarší řemeslo. Na další historky nejen z Janina života se můžete podívat v úterý ve 21.35 hod. na Primě.

Styděla se za svá ňadra

Ve filmech své přednosti několikrát předvedla v celé jejich kráse. Těžko věřit, že se v mládí za svá ňadra styděla. „Byla jsem hrozně dlouho hubená, a pak mi najednou vyrazila prsa. Chodila jsem hrbatá a styděla se za to, co mi pánbůh nadělil. A když jsem se narovnala, občas se i někdo lekl,“ zavzpomínala.

VIDEO: Jana Švandová: Pochlubila se, v čem je velice šikovná!

Video
Video se připravuje ...

Jana Švandová: Pochlubila se, v čem je velice šikovná! Gábina Maryšková

Fotogalerie
31 fotografií