Přiznala, že zašla pro dobové oblečení i do sekáče.

Oblek pro Jonáka

„Šili jsme pouze oblek pro Ivana Jonáka, protože nebylo možné ho sehnat ve velikosti herce Michala Novotného,“ prozradila Andrea. „Tak jsem střihově identické sako, které Jonák nosil, nechala dělat v dílnách jako přesnou repliku,“ dodala výtvarnice.

Finger jako Columbo

Bylo nutné shromáždit pěkně rozsáhlou šatnu. „Každá postava má svůj charakteristický šatník s množstvím košil, svetrů a kalhot, které se dají kombinovat,“ popsala svou práci Andrea. „Zatímco Martin Finger jako Václav Plíšek zastupuje spíše konzervativní typ muže, kterému je mu tak trochu jedno, co má na sobě a jednu bundu nosí několik let, František Tůma v podání Ondřeje Sokola představuje o něco většího šviháka, co už nosí kožené pasové bundy i tehdy moderní barevné svetry,“ přidala konkrétní údaje Králová. Finger tak působil na obrazovce tak trochu jako slavný americký detektiv Columbo v pomačkaném baloňáku.

Falešné hodinky

Něco nalezla výtvarnice ve fundusu České televize, další šaty i doplňky získala při pátrání v rodinných skříních. V některých případech pomáhali sami herci. Bořek Slezáček (54) coby jednooký mafián Alex z Východu se skutečně vyřádil. „S kostýmní výtvarnicí jsme se domluvili, že si vezmu svoje klasické sluneční brýle Ray Ban. Ten design je nesmrtelný,“ konstatoval herec. „A od kamarádky z Ostravy jsem si půjčil hodinky, co jí přivezl nějaký známý z Thajska. Levotu, samozřejmě, ale přesně ten typ, kterým, pokud je pravý, se zbohatlíci masírují v baru,“ dodal Slezáček se smíchem.

Bartoš mění i účesy

U Kryštofa Bartoše (29), který hraje vyšetřovatele Tomáše Kozáka zamlada, se postupně měnilo nejen oblečení, ale také účes. Pro počáteční fazonu »na Jágra« mu přidali příčes.

Video: Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video
Video se připravuje ...

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby Česká televize

Fotogalerie
49 fotografií