Umělečtí maskéři Martin Valeš a Martin Větrovec si dali mravenčí práci a dohledávali všemožné podklady a fotografie, aby věděli, jak přesně Jonákův účes vypadal. Ikonické kudrnaté háro se jim pak povedlo na jedničku.

Nejobtížnější prý bylo vyrobit paruku na míru, aby na Novotného hlavě vypadala přirozeně. „Máme výhodu, že si to umíme vyrobit sami, takže bylo potřeba sehnat kvalitní vlasy. Měsíc jsme strávili na výrobě. Na paruku bylo potřeba asi dvacet deka vlasů,“ řekl Valeš s tím, že kromě paruky herec další líčení nepotřeboval.

Mimo namaskování obličeje, kdy se stal v nedělním díle obětí útoku a maskéři museli vytvořit, jak ho škrábla v obličeji kulka. Samotný Novotný byl z výkonu obou umělců nadšený. „Myslím si, že za devadesát procent úspěchu vděčím maskérům, protože to, co odvedli za práci, je neuvěřitelné,“ nešetřil chválou Novotný, jehož role byla sice epizodní a skončila nedělním druhým dílem, ale svým excelentním výkonem převálcoval všechny.

Pražská mordparta tak má mafiána Jonáka, kterého dostala za mříže za objednávku vraždy manželky Ludviky (†34) »z krku«, ale další drsný případ, z kterého všechny zamrazí, na ně čeká už v neděli od 20.10 v České televizi.

Video: Šťastná Slováčková porazila rakovinu! A Novotný skončil u soudu, urazil prodavačku

Video
Video se připravuje ...

Šťastná Slováčková porazila rakovinu! A Novotný skončil u soudu, urazil prodavačku Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
64 fotografií