Talentovaná zpěvačka Hana Horká se virem covid-19 nakazit chtěla. To vyznívá z jejích příspěvků na sociálních sítích, kde si libuje, že nemocí úspěšně prošla, s dodatkem, že „život je tu pro mě a pro vás také“. Uvěřila totiž teoriím, že je koronavirus v podstatě jenom rýmičkou a že tím pádem nepotřebuje očkování. Přestože však 14.ledna avizovala, že je jí lépe, osud krutě zasáhnul a ona o dva dny později zemřela. Spolu s ní si nemocí prošel i její syn Honza Rek – muzikant skupiny Jelen, kde hraje na benjo, elektrickou kytaru, a dokonce i na valchu.

„Mně s tátou bylo zle celkem 3 dny. Pak následovala izolace, abychom nikoho neohrozili,“ popisoval na Facebooku. „Mamce bylo špatně 5 dní a sama tomu šla naproti. Získávání protilátek nemocí neuznávám dávno. O to víc, když se mi vlastní máma udusí v posteli,“ dodal mrazivě mladý muž, který si posteskl, že mu „kvůli svobodě a názoru maminka nepřijde k promoci, svatbě, křtinám atd.“ Zároveň na všechny apeloval, aby nevěřili šarlatánům a nechali se očkovat. „Máte doma děti a partnery,“ připomněl všem antivaxerům, kteří mají podle něj „na rukou krev“.

VIDEO: Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď

Video
Video se připravuje ...

Syn zpěvačky Horké (†57), která zemřela na covid: Když se lámal chleba, postavila kolem sebe zeď 360° na CNN Prima NEWS

Dokonce zašel ještě i dál a jmenoval osobnosti, které negativně ovlivnily smýšlení jeho maminky:Andor Šándor, Duše K, MUDr. Jan Vojáček, CFMP, Daniel Landa, Jaroslav Flegr, MUDr. Soňa Peková, PhD., Roman Šmucler a spol. Sebrali jste mi maminku, která si na vašem základě stavěla veškeré svoje argumenty. Pohrdám váma. Jste absolutní odpad a od teď na vás mám brutální pifku.“

Jeho postoje vedly k tomu, že jej někteří z odpíračů očkování nahlásili coby závadný účet a nechali mu profil dočasně zabanovat, jak alespoň napsala na sociální síť Rekova partnerka Anna.

VIDEO: Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda!

Video
Video se připravuje ...

Covid u Haliny Pawlowské: Partner v nemocnici a smrt nejlepšího kamaráda! Markéta Reinischová

„Znám pořád celkem dost lidí, kteří jsou proti očkování. Jednou z nich byla i maminka mého přítele. Sama jsem se s ní o tom dost nehezky pohádala, což není úplně fajn start do možná někdy budoucího začlenění do jejich rodiny… Bylo to marný a snaha přesvědčit, že tady nejde o rozhození názoru, ale že jde do pr**le o život, se nám nikomu prostě nepodařilo. Teď tu zbyl jen smutek a naprostá prázdnota… ZBYTEČNÁ prázdnota. Já fakt nechápu, v jaké rozpolcené společnosti a době to žijeme. Vždyť jde do háje o život!“ zlobila se.

„I když má někdo pocit, že ho víra uzdraví… tak prosím vás ne, někdy neuzdraví. Může to tak být a všem, kdo to zvládli, přeju hodně zdraví a měli štěstí, jenže ne všichni to štěstí mají. Prosím vás o jednu věc. Zkuste se nad tím zamyslet, vyndat hlavu z pr**le a udělat něco pro sebe. A když už ne pro sebe, tak třeba aspoň pro svoje děti, manželky, manžele, prostě pro ty, které tady můžete ‚omylem‘ nechat úplně bezradné,“ dodala Anna, která je teď jistě zdrcenému Honzovi velkou útěchou.

Fotogalerie
24 fotografií