Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Multimilionář David, Klus i Bílá! Kdo všechno čerpal covidové kompenzace?

/
  • Kteří slavní brali covidové dotace?
    14. února 2022 ● 11:17

    Covidová pandemie zasáhla celou řadu lidí a mnohé na dlouho připravila o jakékoli zdroje příjmů. Jednou z nejpostiženějších skupin byli umělci, pro které vznikly speciální dotace. Ne každý, kdo si ji nechal vyplatit, ji ale opravdu potřeboval.

  • 1.

    Emma Smetana a Jordan Haj

    Pozornost k systému jednorázových dotací přitáhl podcast Insider, který zareagoval na web Hlídač státu. Na tom se minulý týden objevil seznam vyplacených dotací a jejich příjemců. Mezi jmény figurovala například Emma Smetanová (34) a Jordan Haj (33), kteří oba získali 60 tisíc korun.

     

    Oba partneři ale přitom neměli nouzi ani o práci, ani o výdělek. Kauza pak ve společnosti rozvířila debatu, co je vlastně správné. Ačkoli hvězdy nic nezákonného neudělaly, eticky nad jejich konáním zůstává trochu rozum stát. Ne všichni, kdo měli na peníze nárok, se o ně totiž přihlásili – někteří si objektivně řekli, že je nepotřebují.

     

    Jen měsíc po vyplacení celkem 120 tisíc se Smetanová a Haj vypravili na luxusní dovolenou na Bali, kde zůstali téměř dva měsíce. „Emmička chtěla kabelku, Lennonka živého slona a já chtěl do Thajska (což tehdy nešlo vůbec). A když ne tam, tak do Ameriky, ale tam je draho a příspěvek by na to nestačil. To Bali jsem ze začátku bral jako cenu útěchy, ale nakonec jsme tam za ten příspěvek žili jako králové několik měsíců, a dokonce koupili malý dům na pláži za to, co zbylo,“ odpověděl na dotaz Blesku, zda se nad cestou alespoň zamysleli, ironicky Haj. 

  • 2.

    Tomáš Klus

    Jedním z těch, kdo si od státu přišli na pěkné peníze, byl i písničkář Tomáš Klus (35). Ten získal stejně jako Smetanová a Haj v lednu 2021 60 tisíc korun. Společnost Tomáš Klus, s. r. o., ve které zpěvák drží 45procentní podíl, si pak přišla na více než 1 200 000 korun. 

  • 3.

    Lucie Bílá

    O kompenzaci 60 tisíc požádala i Lucie Bílá (55), vlastním jménem Hana Zaňáková. Tu získala v prosinci 2020. Podle zjištění serveru Extra.cz se ale zdá, že by se bez finanční injekce obešla poměrně dobře. Zpěvačka, která v Otvovicích vlastní luxusní vilu, kulturní dům a restauraci, si totiž v polovině roku 2021 pořídila další nemovitost, v níž plánovala otevřít fitness centrum a kadeřnictví. Že by neměla na chleba se proto úplně nezdá. 

     

     

  • 4.

    Michal David

    Multimilionář Michal David (61), jehož roční příjmy se podle odhadů i v době pandemie pohybovaly v řádech milionů korun, obdržel v říjnu 2020 bezmála 90 tisíc korun, v listopadu 60 a v prosinci dalších 60 tisíc korun. 

  • 5.

    Slezáček a Stárková

    Podobně jako Haj na tom je i Bořek Slezáček(54) nebo Erika Stárková (37). Oba získali kompenzaci 60 tisíc korun, v inkriminované době ale působili s Hajem v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, ve které podle zjištění Blesku každý týden činí odměna od 10 do 50 tisíc. 

  • 6.

    Martin Hofmann

    Divadelní i televizní herec Martin Hofmann (43) získal od státu v listopadu 2020 60 tisíc. Sám přitom přišel o řadu představení a výpadek příjmu se ho jistě dotkl, ovšem nyní se práce dobrovolně vzdává.

     „Až do května 2022 točit nebudu a už jsme si to i s mnohými vysvětlili. Ne všichni to vzali úplně radostně, ale všichni to pochopili. Byly to různé věci v různých projektech, které nebudu dělat,“ popsal reakce filmových či seriálových produkcí v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. 

  • 7.

    Anna Slováčková

    Dcera slavných rodičů Anička Slováčková dostala v prosinci 2020 60 tisíc. Ani ona ale o chlebu a vodě nebyla; herečka dlouhodobě působí v seriálu Ordinace v rúžové zahradě 2, a natáčela i v roce 2020. Nemusí si přitom dělat starosti ani s nájmem, protože žije v bytě, který jí pořídil táta Felix Slováček (78). I ten si nechal vyplatit 120 tisíc. 

  • 8.

    Galerie

    Nutno podotknout, že celebrity neudělaly nic protiprávního. Zda finanční kompenzaci skutečně potřebovaly, to nejlépe vědí ony samy. 

    VIDEO: Zeman: Hůlka má na vrácení metálu svaté právo

    Video
    Video se připravuje ...

    Zeman: Hůlka má na vrácení metálu svaté právo. Blesk

    Fotogalerie
    20 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 107

funebrak: Tak hlavně ty kompote!

(30. 04. 2022 13:19)

picoda:

(18. 02. 2022 20:32)

janova: Špatně nastavené podmínky dotací plus drzost a nenažranost některých "celebrit". Celý život žijí v přepychu a dostatku, ale když můžou, mají ruce natažené. A vůbec se nestydí. Co dostanu já, až budu rok nezaměstnaná. Nejspíš mi řeknou, že mě může živit syn. No a tak přeji těmto našim některým "celebritám" příjemný pobyt u moře za státní peníze. Kdo to má?

(16. 02. 2022 18:33)

ozvěna z lesa ozvěna: klus flus poslouchat se to nedá, nikdy nepochopím jak to vůbec někdo může poslouchat, snad jenom zoufalci co nutně potřebují někoho adorovat a v květáku guláš. absolutní parazit číslo jedna

(16. 02. 2022 12:36)

amej: To je hodně velký trapas teda. Že se nestydí! A to ještě Smetanová i Klus kde mohli tak pomlouvali Babiše a čistili si o něj boty. Na..at jim měli!

(15. 02. 2022 16:28)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy