Zpěvačka Emma Smetana a její partner Jordan Haj schytali kritiku poté, co vyšlo najevo, že si v prosinci 2020 nechali od státu vyplatit 120 tisíc (každý 60, pozn. red.) v rámci covidových dotací pro umělce. Měsíc nato však zamířili na luxusní dovolenou na Bali. 

Ačkoli neudělali nic nezákonného, faktem zůstává, že mnozí drobní a střední podnikatelé na podporu státu ani nedosáhli a pandemie je ekonomicky položila. Smetana i Haj přitom o práci nouzi neměli – zatímco zpěvák účinkoval ve štědře placeném pořadu Tvoje tvář má známý hlas, Smetana natáčela rozhovory pro DVTV. 

Informace jako první přinesl podcast Insider. Ten reagoval na web hlidacstatu.cz, který tento týden zveřejnil seznam příjemců státní podpory. Na tom mimo jiné figuroval právě slavný pár. 

Informace o příjemcích dotací ale přinesly i nečekaný fakt ze soukromí zpěvačky. Emma Smetana, jak veřejně vystupuje, totiž celé roky používá pseudonym. Ve skutečnosti se jmenuje Smetanová! Tak je alespoň vedena mezi příjemci covidových dotací. 

VIDEO: Emma Smetana: Komu patří její použité prádlo?

Video
Video se připravuje ...

Emma Smetana: Komu patří její použité prádlo? Thomas Kruchina, hudba: Music by Dan-O at DanoSongs.com.

Fotogalerie
98 fotografií