Odborník na dílo spisovatele Jaroslava Haška (†39), historik a také tatínek Vojty Dyka zemřel 31. ledna. 

„Manžel zemřel doma,“ upřesnila kurátorka a spisovatelka Věra Dyková (69). „Naštěstí byl jeho odchod krátký a netrpěl. Nezlobte se, ale už nechci o tom dál mluvit,“ dodala. Její syn svému otci věnoval vzpomínku na sociální síti, kde místo fotky dal jen černý čtverec. 

Poslední rozloučení připadlo na pátek 11. února v 11 hodin a rodina zvolila strašnické krematorium. Po půl jedenácté do krematoria začali mířit lidé, kterých na první pohled není málo. Před vchod rodina umístila kondolenční knihu s věncem rudých růží, takže je zřejmé, že se vyhnou osobním kondolencím. 

Rodina do poslední chvíle pohřeb tajila, vývěsku změnili až krátce před pohřbem, aby nikdo nevěděl, že má Radko Pytlík rozloučení. 

Poslední cigaretku před vstupem do síně si dal manžel herečky Báry Štěpánové Miroslav Barabáš. Bára vypadala velmi smutně. 

Svého kamaráda a kolegu z Nightworku přišel v nejtěžší chvíli podpořitJan Maxián

Jen pár minut před začátkem přišla manželka Vojty Táňa Dyková se všemi třemi syny Františkem, Cyrilem a nejmladším Aloisem, jehož otcem je Vojta. V černém kabátu a fascinátorem se síťkou na hlavě vypadala dramaticky. Zvuk jejích vysokých podpatků se rozléhal prostranstvím. Mlčky všichni dorazili k bočnímu vchodu pro rodinu. 

Nechyběl ani režisér Jiří Strach, pro kterého je to od začátku roku už několikátý pohřeb. 

V 11:45 se otevřely dveře Velké obřadní síně a smuteční hosté odcházeli. Mezi prvními Jiří Strach. „To máme smutné setkání, co kluci,“ pronesl při odchodu směrem k fotografům režisér. Manžel Báry Štěpánové měl nikotinový absťák, cigaretu měl už připravenou v ústech. Ale ještě než si zapálil, vepsali společně s manželkou kondolenci do knihy. 

Na rozloučení nechyběl ani Matěj Ruppert, který si po skončení povídal s Honzou Maxiánem. 

Rodina se držela v místnosti pro ní určené. 

Fotogalerie
69 fotografií