Radko Pytlík svůj život zasvětil především práci významných literátů, jakými byl Jaroslav Hašek, Bohumil Hrabal či Franz Kafka. Vojta Dyk se nejednou zmínil, že ptákoviny Nightworku jsou trochu inspirovány nápady tatínkova literárního oblíbence Jaroslava Haška, který vymyslel nejen Švejka, ale i recesistickou politickou Stranu mírného pokroku v mezích zákona a obchodoval se psy. 

Proč nenosí příjmení po svém otci? Vysvětloval to tak, že maminka Věra Dyková ho chtěla zbavit rizika, že se mu budou spolužáci ve škole posmívat, a tak mu dala své příjmení.

VIDEO: Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá!

Video
Video se připravuje ...

Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá! Markéta Reinischová

Nevím, jestli zvolila dobře,“ komentoval to Vojtěch s poukazem na angličtinu, kde slovo dick může znamenat penis.

Maminka Vojty byla Pytlíkovou druhou manželkou, s první manželkou měl dceru Kristinu, která je tak nevlastní sestrou Vojty.

Literární historik byl však působivou osobností nejen pro odbornou veřejnost, ale i pro Dykovu manželku Tatianu Dykovou (43). "Kdybych se toho věku dožila, chci být jako on. Každý den zvládne svých šest kiláků, ven vyráží elegantně oblečenej a nikdy se nerozkydl na gauči, i když by jakožto důchodce mohl. Udržuje si řád: dopoledne pracuje, ve dvanáct jde na pivo, pozdraví štamgasty, pak se vrátí domů na oběd, následuje šlofíček… Tenhle řád může působit jako nuda, je to ale strašně důležitý,” prozradila v minulosti pro Reportér magazín Pytlíkova snacha.

Fotogalerie
29 fotografií