Jaké byly začátky vztahu zpěvačky a jejího manžela? Velmi kostrbaté! "On zosobňoval vše, co jsem jako holka z vesnice na Pražácích nesnášela. Byl nafoukaný, sebevědomý a arogantní. Jak já ho nesnášela,“ vzpomínala zpěvačka. Jenže od nenávisti je jen malý krůček k lásce. „A najednou se ten absolutní pocit nenávisti překlopil a najednou jsem zjistila, že spolu bydlíme a jsme spolu více než 30 let,“ popsala v pořadu Povídej někdejší Zlatá slavice. 

A není dne, kdy by na svého zesnulého manžela nevzpomenula. I když už není mezi živými, je pro ni stále oporou. „Michal můj život ovlivnil ve všem. Dodnes když se o něčem rozhoduji, konzultuji to s ním. Vím, co by mi asi tak řekl,“ svěřila se Janů, které manžel velice chybí a ani po deseti letech si není jistá, zdali chce, aby po jejím boku stanul nový muž. 

Pokus o sebevraždu

V pořadu Povídej Janů zavzpomínala také na svou první lásku. „Byla jsem poprvé zamilovaná a myslela si, že pluji na obláčku. "A pak jsem zpívala s kapelou na jednom plese v Lomnici pod Popelkou a tahle moje láska stála pod pódiem s cizí holkou. Tančili a líbali se a já byla na dně,“ vzpomínala Janů. „Už jsem nechtěla žít, a tak jsem spolykala nějaké prášky. Našla mě máma a nakonec mě odvezli do blázince,“ prozradila Janů, která si však velmi rychle v hlavě srovnala priority.

Smrt Zelenky

Poslední půlrok před smrtí manžela byl pro zpěvačku obzvlášť těžký, jen ona totiž věděla, že poslední dny jeho života jsou velmi blízko.„Na rozdíl od Michala jsem věděla, že už se nevyléčí. Prozradil mi to jeho doktor,“ řekla. „Půl roku jsem žila s tímhle tajemstvím. 16. prosince byl pro mě očistec. A potom vlastně také. Zjistila jsem, že jsem do praktického života úplně k ničemu. Že jsem žila ve skleněné bublině, zatímco on se o všechno staral,“ vylíčila jedny z nejtěžších chvil ve svém životě Janů v pořadu na CNN Prima News.

Postavit se na vlastní nohy se zdálo těžší než kdy jindy. Rok se nedokázala hnout z místa. „V den, kdy Míša zemřel, jsem měla naplánovaná dvě vystoupení. Seděla jsem doma a dívala se na gauč, na kterém to skončilo. Nakonec jsem se sebrala a šla mezi lidi, kteří o ničem nevěděli. Zpívala jsem a oni se usmívali. Bylo to jediné možné, co jsem mohla udělat. Jinak bych se zbláznila,“ uvedla zpěvačka, která absolutně nebyla připravená na smrt svého manžela. Až dnes se označuje za samostatnou jednotku a ženu, která se konečně vzchopila a dokáže fungovat i bez svého muže Michala Zelenky.

VIDEO: Trojitá tragédie v rodině Petry Janů! A Absolonová zaplatila za Hornu dluhy!!

Video
Video se připravuje ...

Trojitá tragédie v rodině Petry Janů! A Absolonová zaplatila za Hornu dluhy Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
49 fotografií