Igor hodně studoval vrahovu postavu a dohledával si co nejvíce dobových materiálů s útržky Kopáčových výpovědí. To je právě fáze, ve které už v neděli, v závěrečném díle seriálu, Orozoviče uvidíme.

Borec z URNA

„Překvapilo mě, jak jsme si s Kopáčem podobní. Tedy doufám jen vzhledově,“ řekl herec s tím, že si reálný vrah musel procházet šílenými stavy a změnami. Po autonehodě byl totiž Kopáč upoután na vozík a toto zranění vnímal jako trest za vraždy, na kterých se podílel. I když trpěl depresivními stavy, nešel komplice udat, bál se totiž, aby ho zbylí členové gangu nezabili. Promluvil až po razii policie. „Fascinovalo mě, jak podivně v klidu a věcně později vypovídal – i když trochu zadrhával. Zlomený Kopáč na vozíku byl asi jiný než ten borec z URNA,“ popsal Igor proměnu své postavy, jež přešla z Útvaru rychlého nasazení na temný břeh kriminality a dokázala vymyslet plány na zabití a také to, jak se těl zbavit.

Parta z posilovny

Podle Orozoviče je smutné, že za případem, jenž je považován za jeden z nejděsivějších v historii české kriminalistiky, stála »partička z posilovny«. „Člověk by za vraždami podnikatelů čekal aspoň složitě strukturovanou mafii a nejlíp Kmotra s růží v klopě,“ řekl Igor s nadsázkou. „Kdyby aspoň šlo o pohádkové jmění! Ale oni vraždili kvůli dost malým obnosům nebo kvůli baráku. I vlastní rodinu. A řekl bych, že jim to vlastně procházelo jen náhodou – vždyť on zabil svého šéfa! Prostě asi tehdy někteří lidé měli pocit, že se může všechno,“ dodal herec, na jehož excelentní výkon se můžete podívat už v neděli od 20:10 v České televizi.

Za účes se styděl

Igorovi se v roli nevyhnul klasický pánský účes 90. let, takzvaně »na Jágra« nebo »vpředu byznys, vzadu párty«. „Za svůj největší přínos roli považuji to, že jsem si nechal narůst na hlavě takovou deku – skoro mullet. Trávil jsem tak celé léto a podzim a občas jsem se dost styděl,“ řekl Orozovič se smíchem.

VIDEO: Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video
Video se připravuje ...

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby Česká televize

Fotogalerie
33 fotografií