Tomu se říká pech. Zpěvačka, jejíž hity S tím bláznem si nic nezačínej, Déšť a Lásko milují už tři generace fanoušků, si musí zatím setkání s rodinou a blízkými včetně přípitků na zdraví odepřít. Přátelé navíc mají o Marušku přirozeně obavy. „Já hlavně doufám, že to zvládne, držme jí všichni palce,“ řekl deníku Aha! známý muzikant Lev Rybalkin. Také tento vyhledávaný klávesák byl mezi pozvanými hosty a bude na zpěvačku v sobotu myslet.

Přitom právě Marie Rottrová za celou kariéru prakticky nestonala. K tomu ještě patří mezi šťastné ženy, které nestárnou. Osmdesátku by jí rozhodně nikdo nehádal. Letos v létě o svém věku mluvila s klidem a přiznala, že ji nadcházející narozeniny nijak nerozhodily. „Na kulatiny se těším, manžel mi strašně rád kupuje šperky,“ řekla Marie v červnu, kdy slavila s mužem páté výročí svatby a zároveň patnáct společných let. Nyní je vše jinak. Na oslavu si musí počkat.

Česká televize uvede na ČT1 13. listopadu od 22 hodin v premiéře dokument To mám tak ráda. Marie v něm promluví nejen o práci, ale taky o své rodině a blízkých.

Trápila ji zlomenina

V roce 2008 si zpěvačka zlomila kotník. Zaškobrtla po vystoupení v Karviné na schůdcích o kabel a bylo vymalováno. Dva měsíce se musela šetřit.

Kvůli zdraví sekla s kariérou

Koncem 80. let se objevily zdravotní problémy, později také psychické problémy, které způsobily to, že se Marie Rottrová rozhodla svou kariéru ukončit a stáhnout se do ústraní. Naštěstí to nebylo navždy a ke zpívání se pak opět vrátila. „Například v 80. letech, kdy jsem měla plný diář koncertů, děti a byla jsem na to všechno sama. Měla jsem pocit, že není úniku, pracovala jsem pod tlakem. Na jednom koncertu jsem si nevzpomněla ani na jediný text svých písní,“ vzpomínala na nejtěžší chvíle, které na pódiu vůbec zažila. Naštěstí se pak ke zpívání opět vrátila.

VIDEO: Nestárnoucí Marie Rottrová slaví 80: Prozradila recept na věčné mládí!

Video
Video se připravuje ...

Nestárnoucí Marie Rottrová slaví 80: Prozradila recept na věčné mládí! Markéta Reinischová

Snaží se udržovat ve formě

Marie Rottrová je podle vlastních slov stále v pohybu. K tomu chodí na masáže a fyzioterapie a taky na procházky. Občas si zacvičí oblíbenou sestavu cviků.

Fotogalerie
29 fotografií