Herečka ani Česká televize dosud na žádnou ze zásadních otázek, které dostávají, neodpověděly. Mezitím probíhají přípravy na další vysílání taneční show, které ale znovu může současná světová nemoc číslo jedna kdykoli ohrozit. „Bohužel, Simona Babčáková je nemocná, tančit nemůže. Takže podle pravidel BBC s Martinem Prágrem soutěž opouštějí,“ zaznělo z úst moderátora Marka Ebena (63) nečekaně na začátku sobotního přímého přenosu čtvrtého soutěžního večera.

Čím chořela, ale ani nenaznačil, stejně jako nikdo další ze štábu. „Nemůžu komentovat zdravotní stav,“ bránila se o víkendu jakkoliv promluvit k našemu dotazu, zda jde o covid, mluvčí ČT Karolína Blinková.

Proslýchá se, že Babčákové měl vyjít pozitivní test v sobotu před generálkou a přímým přenosem, jde ale o čirou »šuškandu« a televize ani herečka se k ní dosud ani slůvkem nevyjádřily.

Vše ale může být ještě jinak. Co když se neočkovaná Babčáková, která má na koronavirus svérázný názor, např. odmítla testovat, a tím porušila nařízení produkce? Nebo jde o úplně jinou nemoc? Proč ale v tom případě v přenosu nevystoupil aspoň její taneční partner Prágr a nepřinesl od Simony třeba nějaký vzkaz na rozloučenou?!

Na základě informací pondělního Blesku, že se mohl v týmu StarDance objevit další případ covidu, se o celou situaci začali zajímat hygienci. Na přímý dotaz ale do uzávěrky tohoto vydání přetížený úřad nereagoval. ČT se hájí, že s nimi organizaci důkladně probírá: „V kontaktu s hygienou jsme průběžně a samozřejmě se řídíme jejími pokyny. Zdraví účastníků, štábu i diváků je pro nás nejdůležitější,“ napsala nám v pondělí mluvčí ČT Karolína Blinková.

A po zvláštním odchodu Babčákové se snažila uklidnit situaci slovy: „V současné době se na další soutěžní večer připravují všechny taneční páry. U všech ale platí, že musí před přenosem projít PCR testy.“

Video tanečníka?!

Zatímco Babčáková od soboty svůj nečekaný odchod ze StarDance nekomentuje, Prágr zveřejnil »vtipné« video, na kterém Simona v přesně neurčeném bytě čeká v místnosti, polonahý tanečník otevře dveře ze sprchy a ona mu hází ručník. „Soutěž skončila, tak teď už jen to zvládnout společně doma,“ okomentoval Martin záznam. Lze to chápat i tak, že je oba čeká covidová izolace či karanténa..

5 variant, co se mohlo stát

1) Stůně s covidem

Babčáková už před čtrnácti dny stonala, ale druhý večer zjevně nedoléčená a se silným kašlem ještě nějak zvládla. S oslabenou imunitou mohla pak po týdenní nařízené karanténě covid kdekoli lehce nakoupit...

2) Měla pozitivní PCR test

Všechny soutěžící před sobotním vystoupením testují. Říká se, že až do té chvíle se pár na vystoupení připravoval. Herečce či tanečníkovi mohl vyjít u vstupu pozitivní výsledek testu a museli tedy odejít domů.

3) Covid byl v jejich okolí

Pozitivně testován mohl být její tanečník, někdo v jeho okolí, anebo třeba z nejbližších samotné herečky, např. děti. Každá z těchto událostí by pro ni jako neočkovanou osobu znamenala novou karanténu.

4) Odmítla se testovat

Babčáková coby blízká kamarádka popírače covidu a odpůrce očkování Jaroslava Duška mohla mít po krk neustálých kontrol a mohla se »zabejčit«, že testování už nebude dál podstupovat.

5) Úder jiné choroby

Eben oznámil, že je Babčáková nemocná, takže nelze vyloučit, že ležela doma se zánětem průdušek, středního ucha, dutin, angínou anebo chřipkou... A druhé »áčko« podle pravidel prostě značí STOP!

VIDEO: StarDance: Předchozí série - první vyřazení a vítězové

Video
Video se připravuje ...

StarDance: Předchozí série - první vyřazení a vítězové Videohub

Fotogalerie
206 fotografií