Když reportérka a moderátorka České televize Linda Bartošová (28) oznámila, že si dá na několik měsíců pracovní pauzu, veřejnost okamžitě začala spekulovat, proč tomu tak je. Objevovaly se teorie o těhotenství, závislosti, nemoci nebo různých osobních problémech. Bartošová se ke spekulacím nejprve nevyjadřovala, nakonec se ale rozhodla naznačit, co za neobvyklým rozhodnutím stojí. 

„Původně jsem ze sebe nechtěla dělat story, tahle země má důležitější věci na práci. Ale tamtamy se rozjely rychleji, než bych si dokázala představit. V jedný oblíbený písničce se zpívá I’m not going, I’m just growing (Nejdu, jen rostu, pozn. red.). Takhle nějak to teď mám, z vícero důvodů. Díky za podporu,“ napsala někdejší finalistka České Miss na twitter. 

Psychické problémy

Ve středu pak na svém instagramu sdílela příspěvek, který naznačoval trochu víc. „Na cestě cítit se lépe,“ připsala k němu komentář. Jako by chtěla říct, že se v současnosti příliš dobře necítí, ale pracuje na změně.

„Nejsi líný, nemotivovaný ani zaseklý. Po letech žití v režimu přežití jsi jen vyčerpaný. Je v tom rozdíl,“ uvedla v příspěvku. Právě tyto stereotypy se přitom často pojí s nahlížením laické veřejnosti na symptomy klinické deprese, ale i jiných diagnóz. 

Není jasné, zda se u ní skutečně jedná o psychické problémy, nebo zkrátka chtěla na tento problém, který s ní nemusí přímo souviset, jen upozornit. Ovšem do polohy příspěvku označila zprávařka namísto skutečného místa jen slova „mental health is not a weakness“, tedy psychické zdraví není slabost. Zdá se proto, že Bartošová se chce zaměřit právě na duševní pohodu. 

„Děkuju všem za zprávy, jste neuvěřitelní, odepíšu postupně všem, take care,“ vzkázala všem ještě ve svém storíčku. 

Na nekonvenční krok Bartošové zareagoval i bývalý bulvární novinář a starosta Řeporyjí Pavel Novotný (40). „Já vás mám rád. Být ještě v bulváru, řeším, zda nejste těhotná. No hlavně se vraťte, až se 'zastavíte'. Chyběla byste,“ vzkázal jí na twitteru. 

Práci v České televizi si podle svých slov Bartošová vždy užívala. „8 let v České televizi. Práce, která je nutně i život. Práce, která dost dává i hodně bere. Jízda rozhodně obrovská,“ svěřila se na sociálních sítích na konci září. 

VIDEO: Linda Bartošová: Misska, která odešla dělat zprávy

Video
Video se připravuje ...

Linda Bartošová: Misska, která odešla dělat zprávy Adam Balažovič

Fotogalerie
66 fotografií