Ten podle svých slov svolil dokonce dvakrát. „Poprvé jsem kývnul na natočení třídílného seriálu a podruhé k autorským právům,“ sdělil Blesku Rychtář. Stalo se tak, když ho doma po předchozí domluvě navštívil režisér a autor scénáře minisérie Michal Samir (35). „Přijel za mnou, vysvětlil mi, že půjde o Ivetčin příběh od jejích deseti let do roku 1989, že se bude jednat o její začátky se sestrou a potom o její raketový vzestup, když nazpívala Knoflíky lásky s Petrem Sepéšim, a že příběh skončí tři roky poté, co Sepéši tragicky zahyne v autě na železničním přejezdu. Neměl jsem důvod namítat něco proti,“ komentuje vdovec. „Naopak jsem byl všemi deseti pro! A cítil jsem, že se nemusím ani obávat, kdo Ivetku bude hrát. Pan režisér si hned na začátku získal moji plnou důvěru,“ netají Rychtář.

Chce pomoci

A dokonce se nabídl, že pokud by bylo třeba, v čemkoli bude nápomocen. „Sice jde o dobu, kdy jsem s Ivetkou nežil, ale mnohé vím od ní samotné,“ vysvětluje. Rychtář rovněž doufá, že bude mít minisérie po svém odvysílání pokračování a zmapuje zpěvaččinu cestu až do roku 2014, tedy do chvíle, kdy se rozhodla svůj život ukončit pod koly vlaku. „Je to sice kruté, ale to byl Ivetčin život. Měl světlé i stinné stránky, nic není černobílé,“ míní Rychtář, který je přesvědčen, že by stálo za to, aby se v dalších dílech objevil i bývalý partner, skladatel Ladislav Štaidl (†75), Artur (25), její první manžel Jiří Pomeje (†54) i jiní partneři. A samozřejmě i on a zpěvaččina druhá svatba. „Vždyť tohle všechno patří k tomu neuvěřitelně silnému Ivetčině dramatickému životu i konci,“ je přesvědčen Rychtář s tím, že by ochotně dal k dispozici i materiály, které se nikdy na veřejnost nedostaly. „Jenom těch videí, co mám…,“ říká vdovec.

V hlavní roli Fialová

Třídílná série o životě Ivety Bartošové vzniká pro Voyo pod značkou Voyo Originál a měla by se vysílat příští rok. Zesnulou zpěvačku ztvární Anna Fialová (26).

VIDEO: Po fiasku se sochou konečně pocta Špinarové! A Bartošová má nový pomník.

Video
Video se připravuje ...

Po fiasku se sochou konečně pocta Špinarové! A Bartošová má nový pomník. Bára Horáková

Fotogalerie
39 fotografií