Slavná pěnice Iveta Bartošová, která celý život bojovala s mnoha vnitřními démony, se rozhodla spáchat sebevraždu v den, kdy její druhý manžel Josef Rychtář slavil narozeniny. On na ni však stále s láskou vzpomíná. 8. dubna, tedy v den Ivetiných nedožitých 55. narozenin, ale vdovce čekalo na pietním místě, u kolejí, na nichž vyhasl její život, kde jako vždycky hodlal zapálit svíčku, velké překvapení. Kříž byl vyměněný. „Zarazilo mě to, já s tím opravdu nemám nic společného a absolutně netuším, kdo to mohl udělat,“ podivoval se pro deník Aha! Rychtář.

„Samozřejmě mě ale velice potěšilo, že až takhle na Ivetu někdo stále myslí a zajímá se...“ pokýval hlavou. Na místo tragédie chodí s železnou pravidelností každého devětadvacátého v měsíci, jelikož Ivetin život navždy uhasl 29. dubna 2014. „Když jsem tam byl v březnu, byl tam stále ten dřevěný kříž, který jsem tam dal před sedmi lety. Nezdálo se mi, že je s ním něco v nepořádku, ale je možné, že už byl za ty roky někde nahnilý,“ uznal Josef.

VIDEO: Ivetin posmrtný vzkaz Pepovi! Až se ho zbavím, uleví se mi...

Video
Video se připravuje ...

Ivetin posmrtný vzkaz Pepovi! Až se ho zbavím, uleví se mi... TV Pětka, redakce Blesk.cz

 Kdo ale křížek vyměnil? Mohl to být tajný ctitel, někdo z fanklubu nebo nějaký soused z Uhříněvsi. Anebo třeba také Zdeněk Macura (47), samozvaný ochránce týraných žen, jenž kdysi „unesl“ Ivetu na bizarní výlet do Itálie, kde vznikla dnes již legendární fotka spící zpěvačky na pláži, v plavkách naruby. Vyloučit ovšem nelze ani zpěvaččina syna Artura Štaidla (24). „Arťa se sice celých sedm let neozval, to ale neznamená, že mámu vymazal z paměti,“ připustil sám Rychtář. „Ať je to, kdo chce, byl bych rád, kdyby se přihlásil. Chtěl bych mu poděkovat,“ dodal vdovec.

Fotogalerie
57 fotografií