V sobotu vpodvečer ho tam umístili Josef Rychtář (62) se svým synem. Na místo zasadili i původní zrenovovaný kříž, který po Ivetině smrti nechal vdovec vyrobit z dubového dřeva, ale během let začal v zemi uhnívat a hrozilo, že spadne. K němu nově přibylo kamenné srdce. „Jeden milý pán se to před časem snažil podepřít takovou kovovou konstrukcí, ale ani to nepomohlo,“ svěřil Blesku Rychtář, jenž proto kříž ze země vyňal, vlastnoručně ho opravil a natřel lodním lakem.

A jeho ukotvení vymyslel jinak. „Nebude v zemi, ale v kovovém podstavci, který jsem tam už zabetonoval,“ komentoval Rychtář a jal se kříž se synem do podstavce zasadit a s kamenným srdcem, ještě větším, než bylo to předtím, sešroubovat. Pietní akt v tu chvíli umocnil vlak, který zrovna projížděl kolem. „A ještě jsem nechal ze žuly vyrobit desku, kam se budou dávat andělíčci a zapalovat svíčky,“ upřesnil vdovec a zapálil si doutníček.

Ke kolejím na místo tragédie chodí Rychtář se železnou pravidelností každého devětadvacátého v měsíci, neboť Ivetin život pod koly vlaku navždy vyhasl 29. dubna roku 2014. V Uhříněvsi má Iveta ale dva kříže. Jeden železný s ukřižovaným Kristem, a to v místě, kde se tragédie stala, a potom tento dřevěný u kolejí, kde bylo Rychtářovi dovoleno vytvořit pomníček.

VIDEO: Šokující zpověď: Byl jsem u toho, když se Iveta Bartošová poprvé opila!

Video
Video se připravuje ...

Šokující zpověď: Byl jsem u toho, když se Iveta poprvé opila! David Turek, Ondřej Rýbár

Fotogalerie
55 fotografií