Rychtář ovšem nebyl vůbec překvapen, naopak mile potěšen, že je zpěvaččin pomníček pečlivě střežen nejen fanoušky, ale i muži zákona. „Policie si myslela, že kříž někdo ukradl. Ale kdepak, mám ho doma v dílně,“ řekl deníku Aha! vdovec.

Přestože nechal křížek vyrobit z dubového dřeva, během sedmi let začal v zemi uhnívat a hrozilo, že spadne a s ním i kamenné srdce, které podpíral. „Jeden milý pán se to před časem snažil podepřít takovou kovovou konstrukcí, ale ani to nepomohlo,“ posteskl si Rychtář.

Proto raději kříž ze země vyňal a teď ho renovuje. Bude i nová deska. „Nebude v zemi, ale v kovovém podstavci, který jsem tam už zabetonoval. Za pár dnů tam kříž vrátím i se srdcem, a ještě jsem nechal ze žuly vyrobit desku, kam se budou dávat andělíčci a zapalovat svíčky,“ upřesnil vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce.

Ke kolejím na místo tragédie chodí Rychtář pravidelně každého devětadvacátého v měsíci, neboť Ivetin život pod koly vlaku navždy uhasl 29. dubna 2014. V Uhříněvsi má zpěvačka ale dva kříže. Jeden železný s ukřižovaným Kristem, a to v místě, kde se tragédie stala. A potom tento dřevěný u kolejí, kde bylo vdovci dovoleno vytvořit pomníček.

VIDEO: Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové

Video
Video se připravuje ...

Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové Videohub

Fotogalerie
48 fotografií