Poslední roky života nebyly pro Františka Nedvěda snadné, trpěl vážnými zdravotními problémy, potýkal se s rakovinou plic a její náročnou léčbou. Po prodělané chemoterapii a ozařování se chvíli zdálo, že už bude lépe. Zákeřná nemoc se ale vrátila.

„Táta zemřel v neděli, vzalo to neskutečný obrat. V sobotu vypadal ještě v pořádku a v neděli odpoledne, když jsme do nemocnice jeli s maminkou, tak už moc nekomunikoval a říkal jsem si, že se to ještě obrátí. A večer o půl desáté nám volali z nemocnice, že táta zemřel," popsal pro web ŽivotvČesku.cz Františkův syn Vojta.

VIDEO: Jak bydlel František Nedvěd? Pustil nás do svého soukromí!

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlel František Nedvěd? Pustil nás do svého soukromí! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený, Luděk Mazák

Podle něj došlo ke zhoršení tátova zdravotního stavu neuvěřitelně rychle. „V sobotu komunikoval normálně. Sedal si, lehal, trošku ho pobolívala záda, ale dalo se s ním normálně mluvit. Nic nenaznačovalo, že se stav zhorší. Jsem rád, že s nemocí netrpěl. Táta bojoval statečně, nad nemocemi v posledních letech vyhrával, bohužel tentokrát se to už nepovedlo," popsal Vojta poslední chvíle tátova života.

Ještě začátkem června byl František Nedvěd v pořádku, s manželkou oslavil zlatou svatbu, a dokonce se při té příležitosti usmířil s bráchou Janem Nedvědem.

VIDEO: Zemřel František Nedvěd: Co říkal o sporu s bratrem Janem?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel František Nedvěd: Co říkal o sporu s bratrem Janem? MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, LUDĚK MAZÁK

Fotogalerie
50 fotografií