A se svojí Pavlínkou (39) se dokonce odhodlal dorazit na Staroměstské náměstí, kde měl bratr František zlatou svatbu. Kritika syna a taktéž hudebníka Jana Nedvěda ml. (49) zněla, že otec: nedbá na sebe, nemá zuby, neslyší, odmítá chodit mezi lidi, má z nich panickou ataku a s velmi nemocným bratrem si jenom posílá e-maily.

Jana Nedvěda tato synova slova sice nesmírně rozzuřila, zřejmě o nich ale přemýšlel. Pochopil, že e-mailovat si s nemocným bráchou, i když se s ním před lety nepohodl, nejde. Má ho rád a nikdo neví, co bude zítra. A aby si mohli popovídat, tak si Jan nechal udělat i nové zuby a nasadil si kvalitní naslouchátka.

Jan Nedvěd mladší z toho má radost, je ale zároveň i trošku zdrcen. „Povedlo se to! Táta se musel rozčílit, dostat impulz, aby se nad sebou trošku zamyslel. Zároveň mám na něho hroznej vztek. Všechno, co jsem řekl, popírá, přitom je to svatá pravda. Jeho sestra Lída, se kterou je neustále ve styku, to může potvrdit,“ komentuje Jan Nedvěd ml.

VIDEO: Nedvěd bez zubů, ohluchl a nevychází ven! A Dvořák ze strachu o život nenatáčí

Video
Video se připravuje ...

Nedvěd bez zubů, ohluchl a nevychází ven! A Dvořák ze strachu o život nenatáčí Bára Horáková, Lukáš Červený

Se strejdou Františkem a jeho rodinou se kamarádí, věděl, že i tátu pozvali na svatbu.

Nevěřil jsem, že se táta překoná a přijde tam. Zároveň mi něco říkalo, co kdyby? A tak jsem tam raději nešel. Upřímně? Bál jsem se táty. Věděl jsem, že jsem ho těmi prohlášeními hrozně naštval. Teď jsem ale naštvaný já. Jak může tvrdil, že jsem se mu neozval, když jsem tam před nedávnem byl, on mi ale neotevřel. A tak jsem mu potom napsal dlouhý e-mail, a on dodnes nezareagoval,“ říká Jan Nedvěd ml.

Před devíti lety ještě hrál Jan Nedvěd jr. se svým otcem v kapele. Po jednom koncertu došlo ale k takové hádce, že od té doby spolu nepromluvili. „Otec prostě odešel a konec. Stejně jako to udělal strejdovi,“ říká folkařův syn, který se po devíti letech rozhodl, že otce, který přestal vycházet i ze zahrady, postaví znovu na nohy. A když to nebylo možné mezi čtyřma očima, pustil si »pusu na špacír« na veřejnosti. A zdá se, že to zabralo.

Bude společný koncert?

V roce 1996 slavní bratři Nedvědi vyprodali Strahov. Tleskalo jim tam 100 tisíc lidí jako Rolling Stones. Potom se bráchové zhádali, František měl ale stále vidinu vyprodané pražské 02 areny. Jan však dělal mrtvého brouka. Františkovu vidinu domlouvání společného koncertu potom překazila jeho nemoc.

Teď František poté, co porazil rakovinu plic, prohlásil, že vystupovat bude, dokud to ještě jde, a společný koncert s Janem by uvítal. A Honza? „Chceme vystupovat, čas je nemilosrdný,“ prohlásil teď Jan. Možná tedy, že se ještě menšího Strahova dočkáme...

Fotogalerie
39 fotografií