Optimismem nabitý folkař má velkou radost, že se mu vrátil hlas. I když se po léčbě cítí hodně unavený a musí si dát tělo dohromady, nebrání mu to plánovat veselku.

Zlatá svatba

„Chemoterapie byla mírnější než ozařování,“ přiznal Blesku zpětně František. „Není to tak legrační, jako to bylo na začátku. Cítím se ještě mizerně, tak týden to bude trvat, jsem hrozně unavený, ale nestěžuji si, to vůbec,“ dodal o svém zdraví. „A navíc, já se budu znovu ženit!“ prozradil Blesku hrdě Nedvěd. „S jednou ženskou!“ hned ale upřesnil, že svou ženu Marii za jinou vyměnit nehodlá. „V červnu budeme mít zlatou svatbu, tak se znovu vezmeme. Po padesáti letech, na Staroměstské radnici...“

Nejede mu maso

Nedvědovi se po náročné léčbě ještě úplně nevrátila chuť k jídlu. Nejvíc prý bojuje s masem. „Já bych pořád jedl jen ovoce a zeleninu, ale vím, že potřebuji bílkoviny, tak to lámu přes koleno,“ řekl Blesku s tím, že se snaží jíst alespoň menší porce. „Teď jsem u Vojtíška, dal mi svůj chleba s máslem a salámem, to jsem si pochutnal,“ pochvaloval si. „A vyrážíme na ryby, tak se těším. Akorát až chytnu velkého kapra, tak ho musí vytáhnout chlapec,“ naznačil, že ještě není tolik při síle. „Já jsem jako šestinedělka, nic těžkýho nesmím dělat, nesmím se namáhat a musím dát tělu vše, co potřebuje,“ popsal, jak budou vypadat následující dny.

Poslední kontrola

Série ozařování stála hrdinu „kotlíkářů" hodně sil, ale za pár týdnů už bude jako rybička. „Na žádné výsledky už nečekám, léčba skončila a jdu na kontrolu až za šest neděl. Tam teprve zjistí, jestli je to už všechno pryč,“ zakončil František.

VIDEO: Jak bydlí František Nedvěd? Pustil nás do svého soukromí!

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí František Nedvěd? Pustil nás do svého soukromí! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený, Luděk Mazák

Fotogalerie
19 fotografií