Hypertenzi neboli vysokému krevnímu tlaku se přezdívá tichý zabiják. A to z toho důvodu, že o něm postižení vůbec nevědí a nepociťují žádné příznaky.

Jsem na sebe pyšná, že jsem to nezačala řešit na poslední chvíli, až když mi hoří koudel u zadku, jak bývá mým zvykem. A taky jsem rozhodnutá přizpůsobit svůj styl života této zákeřné indispozici,“ svěřila se svým sledujícím na sociální síti Eva Holubová

Uvědomuju si, že spoustu stresu a nervových stavů si děláme sami, když všechno necháváme na poslední chvíli nebo si toho vezmeme víc, než uneseme, a pak nevíme, kam a co dřív. Předpoklad k tomu, abychom nedělali vše v poklusu, za chodu, bez přípravy a pod tlakem, je umět si správně rozvrhnout svoje povinnosti,“ přiznává herečka, která je pod neustálým tlakem a stresem. 

VIDEO: Eva Holubová soucítí s týranými psy: Když ale měla mluvit o cvičení, rozpálila se doběla

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová soucítí s týranými psy: Když ale měla mluvit o cvičení, rozpálila se doběla Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Obvykle to neumím, ale učím se to. Docela mě to baví. Hlavně si toho nenabrat příliš, počítat s chvílemi volna na relax, s časem určeným právě na organizaci dnů příštích. Tak jdu naplnit pračku, myčku, vyfotit kytky, co vykvetly na zahradě, vybrat si nějaký hezký klobouk, oblíbené šaty a jet vrátit tlakoměr a před spaním si dneska zacvičit na zahradě,“ slíbila. 

Prostě řešit jedno po druhém, jak říkají Marta Kubišová a Dagmar Havlová, nenechat se tlačit do kouta a štvát z jedné akce na druhou. Kdybyste se náhodou dostali do nějakého kalupu, snažte se ho moc dramaticky neprožívat, ničemu tím neprospějete a vy si ničíte zdraví,“ radí hvězda Slunečné a dodává: „Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží.“ 

Fotogalerie
50 fotografií