„Tahle kampaň na ketodietu pomocí pilulek se na sociálních sítích objevila už loni. Zíral jsem na ni jako blázen, protože u ní figuruji jako doporučující odborník. Já ale musím všechny varovat – nemám s ní vůbec nic společného!“ vysvětluje Petr Havlíček, který v pátečním Blesk tv MAGAZÍNU radí jak zhubnout a stojí za speciální přílohou Ketodieta, kterou najdete zdarma v pondělním Blesku.

VIDEO: Pod co by se Petr Havlíček nepodepsal ani za 10 milionů

Obrátil se na policii

Havlíček se okamžitě snažil prodejce kontaktovat. „Ale to je prakticky nemožné. Žádný kontakt, na který byste byli schopni se dovolat, na jejich stránkách nenajdete, je to klasický model: v jedné zemi se výrobek vyrábí, sídlo firmy je v jiné zemi a faktura vám přijde z daňového ráje,“ zoufá Petr Havlíček. Ten rychle zalarmoval i policii, i tady se ovšem nestačil divit. „Podle policie nedošlo k trestnému činu, ani k přečinu,“ přiznává smutně. A nepomohl ani fakt, že na svoji tvář i jméno má registrovanou platnou ochrannou známku. „Nakonec, nezneužili jen moji tvář a jméno, ale i další výživáře, lékaře, ale třeba i některé populární zpěvačky.“

Vyhozené peníze

A tak Havlíčkovi zůstává jen možnost své klienty, příznivce a v této chvíli i čtenáře Blesku důrazně varovat. „Pozor, tyhle tablety nemají s klasickou ketodietou nic společného! Znamenají v podstatě jediné - vyhozené peníze,“ říká autor, který principy ketodiety, rady a úskalí s ní spojené, včetně sedmidenního jídelníčku, představí ve zmíněné příloze v pondělním Blesku.

Na zhubnutí se musíte mít rádi

Dokud člověk není srovnaný sám se sebou, bude se mu hubnout špatně. „Právě emoce a psychika nejvíc ovlivňují to, co jíme. Každý máme navíc odmalička ze své rodiny zažitý nějaký způsob stravování, který se zapsal hluboko do podvědomí. A když se to snažíme vědomě přemlátit, často to nejde. Čeká nás spousta práce. Podívání se do zrcadla, sebereflexe a uvědomění. No a pak znovu dřina s tím, aby se všechno změnilo. Pokud ale získám pozitivní přístup sám k sobě, jsem schopen i trvale změnit své stravování. Jde o velmi často skloňované slovo sebeláska a sebeúcta,“ vysvětluje Petr Havlíček v rozhovoru pro Blesk tv MAGAZÍN. Podle něj si nikdo nebude vědomě ani podvědomě škodit. „Pokud mám k sobě dobrý vztah, dojde mi to, ale v momentě, kdy sám sebe odkopávám na několikáté místo za děti, práci, manžela, rodinu, tak se to nikdy nepovede,“ tvrdí Havlíček.

Další rady ohledně hubnutí najdete v zítřejším velkém rozhovoru s Petrem Havlíčem v Blesk tv MAGAZÍNU.

A dále čtěte:

• Brno má novou šéfku kriminálky – Jitku Čvančarovou! Na zločince vyráží po boku Jiřího Dvořáka.

• Bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a bývalý poradce Václava Klause Ladislav Jakl spolu napsali knihu o pivu!

• Módní trumfy i přešlapy britské vévodkyně Kate

V pondělním BLESKU příloha zdarma: PRŮVODCE KETODIETOU podle Petra Havlíčka.

Chcete zhubnout? Opravdu zhubnout? A vyzkoušet při tom jednu ze tří diet, které jsou v současnosti na světě nejvíc v kurzu? S Bleskem můžete. Každé ze tří nadcházejících pondělí najdete v Blesku zdarma přílohu o jedné z nich.

Jako první vám renomovaný výživový poradce Petr Havlíček představí Ketodietu, která je založená na stravě s nízkým obsahem sacharidů a vysokým obsahem tuku.

• Rady, jak při ketodietě postupovat

• Úskalí, která ketodietu provázejí

• Pro koho je vhodná a naopak

• Jaké potraviny jíst, a jaké nikoliv + přesný jídelníček ketodiety na 7 dní

VIDEO: Kateřina Cajthamlová: Když nemám dobrou snídani, není to se mnou ono

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Cajthamlová: Když nemám dobrou snídani, není to se mnou ono Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
11 fotografií