Moučková na vrcholu své slávy patřila k nejvýraznějším osobnostem televizní obrazovky. Její hvězdnou kariéru ukončila invaze vojsk Varšavské smlouvy v srpnu 1968, během které vysílala a moderovala protiokupační vysílání. Totalitní režim ji za to profesně zlikvidoval.

Do roku 1989 pracovala na různých pozicích, např. jako kantýnská v hereckém klubu Komorního divadla či jako uklízečka, prodavačka a servírka. Angažovala se v disentu a stala se jednou z prvních signatářek Charty 77. Na obrazovky se mohla vrátit až po listopadu 1989. V roce 2013 obdržela státní vyznamenání – medaili Za zásluhy I. stupně.

VIDEO: Kamila Moučková o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek

Video
Video se připravuje ...

Kamila Moučková o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Nejpalčivějším zdravotním problémem Moučkové posledních měsíců byla bolavá páteř, která ale vzhledem k jejímu stavu nešla operovat. Zřejmě tomu nepřidalo zranění v červenci 2018, kdy si při pádu zlomila krček v kyčli. „Jenže to v nemocnici vůbec nepoznali a dva týdny mě nechali jen tak bez operace. Hodně to bolelo,“ postěžovala si tehdy otrávená a rozmrzelá hlasatelka s tím, že stáří je jen pro statečné.

Moučková měla tři děti. Nejstarší dceru Kateřinu s prvním manželem, hercem Milošem Willigem (†58), známým z normalizačního seriálu 30 případů majora Zemana, kde si zahrál plukovníka Kalinu. S druhým manželem, lékařem Josefem Moučkou, pak zplodila ještě Barboru a o pět let mladšího syna, který se narodil v roce 1956. Poté byl třicet let jejím životním partnerem herec Jiří Zahajský (†68), ten ji ovšem opustil kvůli Janě Brejchové (80). Moučková na oba zanevřela a ani s jedním se už nikdy neusmířila.

VIDEO: Kamila Moučková po zlomenině krčku: Chtělo se mi umřít...

Video
Video se připravuje ...

Kamila Moučková po zlomenině krčku: Chtělo se mi umřít... Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Fotogalerie
19 fotografií