Další nařízení, které vydala vláda, soukromým divadlům vůbec nenahrávají. Zákaz muzikálů a operet je pro mnohé devastující. Nejinak je tomu v Divadle Bez zábradlí, kterému velí Karel Heřmánek a jeho syn Karel (30) s manželkou Nikol v něm hrají. 

„Nedávno měl premiéru muzikál Cikáni jdou do nebe, ten na čas musíme odložit, i když byl neustále vyprodaný, a budeme hrát jen činohru. Ale problém je v tom, že hodně našich herců onemocnělo covidem a další věc je, že se diváci bojí chodit do divadel. Od rána do večera slyší katastrofické zprávy, takže není divu, že jsou vyděšený,“ řekla Blesku herečka. 

VIDEO: Principál Karel Heřmánek: Jeho divadlo bojuje o přežití!

Video
Video se připravuje ...

Principál Karel Heřmánek: Jeho divadlo bojuje o přežití! Markéta Reinischová

Jedním z nemocných herců je i Zdeněk Dušek. Je mu 77 let a navíc má cukrovku, máme o něj strach,“ říká Nikol. Mezi dalšími, kdo se nakazil covidem, je i Petr Nárožný. „Je to logické, protože herci nehrají v jednom divadle nebo souboru, ale různě pendlují nebo natáčí, riziko je opravdu velké a nemůžeme před každým představením všechny testovat. Na to nemá jak divadlo, tak herci.“ 

Manželka Karla Heřmánka ml. si proto musela najít vedlejšák. „Vrhla jsem se na PR pro různé firmy, abych aspoň něco vydělala,“ tvrdí zrzka, která s kamarádkou vyrazila na oslavu 145 let vína z Chile. 

VIDEO: Karel Heřmánek: Hrát v cizím divadle jsou pro mě lázně!

Video
Video se připravuje ...

Karel Heřmánek: Hrát v cizím divadle jsou pro mě lázně! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
33 fotografií